Ελλάδα

"Δε διαπραγματεύονται με τους έξω αλλά με τους μέσα"

Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν διαπραγματεύεται, όλον αυτό τον καιρό, με τους έξω, αλλά με τους μέσα, με τα στελέχη της και τους βουλευτές της, τονίζει σε δήλωσή του σχετικά με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Επί τρεις και πλέον μήνες η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί κάθε εβδομάδα το ίδιο έργο. Την κυβέρνηση να στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας και επιτυχίας για μια διαπραγμάτευση  που κλείνει εντός του πλαισίου που επιθυμεί  η κυβέρνηση. Και αμέσως μετά, την κυβέρνηση να στέλνει μηνύματα εμπλοκής και αδιεξόδου και να θυμίζει πόσο αποφασισμένη είναι να τηρήσει τα όρια της και να οδηγήσει τη χώρα σε πιστωτικό γεγονός και διεθνή χρεοκοπία για την οποία θα ευθύνονται οι αδιάλλακτοι και κακοί Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ.

»Στο μεταξύ όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και άρα η διαπραγματευτική θέση της χώρας έχουν επιδεινωθεί δραματικά. Σε τρεις μήνες κινδυνεύουν να χαθούν, για τον ελληνικό λαό, θυσίες και επιτεύγματα πέντε ετών», συμπληρώνει ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση ότι δεν έχει ίχνος διάθεσης για συναίνεση, έστω για αλληλοενημέρωση με την αντιπολίτευση και όσους χειρίστηκαν προγενέστερες φάσεις «μιας δύσκολης και τότε πράγματι σκληρής εξωτερικής (και όχι εσωτερικής, για επικοινωνιακή χρήση)»  διαπραγμάτευσης.

Καλεί τέλος τον Πρωθυπουργό να ενημερώσει αμέσως τη Βουλή και - αν το κρίνει αναγκαίο - τους αρχηγούς των κομμάτων, ως έχει θεσμική υποχρέωση.

Σχόλια