default-image

ΚΥΑ για ενεργοποίηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους

Ελλάδα
ΚΥΑ για ενεργοποίηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενεργοποίηση Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. Πρόκειται για ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 135 εκατ. ευρώ (45 εκατ. για το 2014, τα οποία έμειναν αδιάθετα, 45 εκατ. για το 2015 και 45 εκατ. για το 2016).

Με την απόφαση αυτή, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, καθώς και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, ρυθμίζονται οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση των κονδυλίων, καθώς και τα συστήματα διαχείρισης και ελέγχου του προγράμματος.

Τα κονδύλια θα αξιοποιηθούν προκειμένου να διανεμηθούν στους απόρους τρόφιμα και βασική υλική συνδρομή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού καθαρισμού και είδη προσωπικής υγιεινής.

Παράλληλα, θα παρέχονται και Συνοδευτικά Μέτρα, με στόχο την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών των απόρων, όπως υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, νομική συνδρομή, κοινωνικά φροντιστήρια κλπ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News