default-image

Προβληματισμός για τους φοιτητές από μετεγγραφή

Ελλάδα
Προβληματισμός για τους φοιτητές από μετεγγραφή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πονοκέφαλο προκαλεί στους φοιτητές το πρόβλημα που δημιουργείται με την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα φοιτητές των οποίων η μετεγγραφή ολοκληρώθηκε στο Β' εξάμηνο σπουδών δεν μπορούν να εξεταστούν το Σεπτέμβριο στα μαθήματα του Α' εξαμήνου του Τμήματος στο οποίο μετέφεραν τη θέση τους με αποτέλεσμα να παρατείνεται ο χρόνος των σπουδών τους.

Το θέμα έφθασε και στη Βουλή με πρωτοβουλία του Βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ζήση Ζάννα ο οποίος απηύθυνε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας την οποία συνυπογράφουν αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο «ναι μεν υπάρχει πρόνοια στο νόμο ώστε οι μεταφερόμενοι φοιτητές να δύνανται να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 35 του Ν. 4115/2013 (Α΄ 24) που δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές που εισάγονται σε Τμήμα των Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. ή στις Ανώτατες εκκλησιαστικές ακαδημίες να αναγνωρίσουν μαθήματα ,τα οποία έχουν διδαχθεί και εξεταστεί επιτυχώς στο Τμήμα προέλευσής τους, ωστόσο η αναγνώριση των μαθημάτων πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Τμήματος, κατά περίπτωση».

Υπάρχουν λοιπόν, περιπτώσεις φοιτητών που μετέφεραν τη θέση εισαγωγής τους και δεν κατάφεραν να αναγνωρίσουν το σύνολο των μαθημάτων του Α΄ εξαμήνου από το τμήμα προέλευσης ενώ δεν τους δίνεται η δυνατότητα να εξεταστούν το Σεπτέμβριο στα μαθήματα του Α΄ εξαμήνου στο τμήμα όπου έχουν μεταφέρει τη θέση τους, παρά μόνο σε αυτά του Β΄ εξαμήνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News