Ελλάδα

Δεν θέλει το βραχιολάκι ο Σ. Ξηρός λόγω … "Αποκάλυψης"

Αρνείται να δεχθεί το «βραχιολάκι» ως μέσο για την αποφυλάκισή του και την έκτιση της ποινής του με κατ΄οίκον περιορισμό, ο καταδικασμένος σε ισόβια για τη συμμετοχή του στις επιθέσεις της 17Ν, Σάββας Ξηρός.

Μιλώντας από τον Κορυδαλλό στον τηλεοπτικό σταθμό Ε δήλωσε :«Δεν προτίθεμαι να δεχθώ τη χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δηλαδή αυτό περιγράφεται στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες».

«Θα υπάρχει μια γενική επιτήρηση και από εκεί που υποτίθεται ότι το σύστημα κοιτάει τον άνθρωπο, ξαφνικά ο κάθε άνθρωπος θα γίνει μια κουκίδα σε μια οθόνη με ένα πλήρη έλεγχο κίνησής του», προσθέτει ο Σάββας Ξηρός.


Από την πλευρά του, ο συνήγορός του καταδικασμένου τρομοκράτη Σπύρος Φυτράκης, μιλώντας σήμερα στο mega, είπε ότι πέρα από τον πολιτική άποψη του Σάββα Ξηρού, το «βραχιολάκι» θα έχει επίσης δυσμενέστατες επιπτώσεις στην υγεία του καθώς δεν θα μπορεί να κάνει καμία εξέταση όπως καρδιογράφημα, μαγνητική και αξονικές.

Δείτε το video  της συνέντευξης Ξηρού

Σχόλια