default-image

Ν. Μαριάς για την κατάργηση του Δουβλίνου ΙΙΙ

Ελλάδα
Ν. Μαριάς για την κατάργηση του Δουβλίνου ΙΙΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση κατάργηση του Κανονισμού Δουβλίνου ΙΙΙ και την καθιέρωση ρήτρας κατανομής των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησε με σημερινή του παρέμβαση στην Ευρωβουλή ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, καθηγητής κ. Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο κ. Μαριάς η Ελλάδα κατακλύζεται πλέον καθημερινά από αθρόα εισροή προσφύγων λόγω των πολεμικών συρράξεων σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική.

Όπως προκύπτει από στοιχεία του Λιμενικού, το πρώτο τρίμηνο 2015 είχαμε 10.762 νέες εισόδους στο Αιγαίο Πέλαγος έναντι μόνο 2.863 εισόδων το αντίστοιχο διάστημα το 2014.

Και ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής συνέχισε επισημαίνοντας ότι το κύμα της παράνομης μετανάστευσης "χτύπησε" κυρίως τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, οι οποίες ήδη υποφέρουν και έχουν φτωχοποιηθεί λόγω της λιτότητας και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες μεταναστευτικές ροές τις οποίες δέχονται.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε:

«Ιδίως, η φτωχοποιημένη από τα Μνημόνια Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Πρέπει επιτέλους να καταργηθεί ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙΙ που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εφαρμόσει άμεσα την περίφημη αρχή της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.

Αυτό σημαίνει ότι τα βάρη των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών πρέπει να κατανεμηθούν δίκαια ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάλογα:

1. Με την έκταση

2. Τον πληθυσμό

3. Το ΑΕΠ

Επίσης θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και το ποσοστό ανεργίας.

Όμως το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πέταξε για άλλη μια φορά το μπαλάκι στις χώρες υποδοχής όπως στην Ελλάδα και την Ιταλία. Και αυτό είναι απαράδεκτο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News