default-image

Εκδήλωση-φόρο τιμής στους μετανάστες που χάθηκαν στη Μεσόγειο

Ελλάδα
Εκδήλωση-φόρο τιμής στους μετανάστες που χάθηκαν στη Μεσόγειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση-φόρο τιμής στους μετανάστες που χάθηκαν στη Μεσόγειο διοργανώνει το "Ποτάμι" στο Λιμάνι του Πειραιά (στην Πύλη Ε3 για Κρήτη) τη Δευτέρα 27 Απριλίου και ώρα 19:00 και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης, σε μια προσπάθεια να δείξει τη στοιχειώδη αλληλεγγύη αλλά και το σεβασμό σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, διεκδικώντας μια καλύτερη τύχη.

Ο απολογισμός του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ) για το 2014 καταγράφοντας 3.729 θανάτους προσφύγων, είναι τραγικός. Ωστόσο, αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις του διεθνούς φορέα για το 2015 που κάνουν λόγο για δεκαπλάσιο αριθμό, τότε πλέον η πραγματικότητα θα έχει ξεπεράσει και τους χειρότερους φόβους.

Το Ποτάμι δυναμώνει την φωνή του και τονίζει την ανάγκη διεύρυνσης της Ομάδας Δράσης για την Μεσόγειο και ισχυροποίησης του οργανισμού Frontex στα θαλάσσια σύνορα. Η Μεσόγειος θα πρέπει να παραμείνει ένα θαλάσσιο σταυροδρόμι επικοινωνίας και συνάντησης ανθρώπων, πολιτισμών, ιδεών και αγαθών και όχι μια διασταύρωση θανάτου για χιλιάδες προσφύγων που αναζητούν προστασία στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αλληλεγγύης, θα γίνουν πεντάλεπτες τοποθετήσεις από βουλευτές και στελέχη του κινήματος, καθώς και εκπροσώπους φορέων.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγής και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το συμβολικό άναμμα κεριών στη μνήμη αυτών των ανθρώπων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News