Ελλάδα

Δραγασάκης: να καταλήξουμε σε συμφωνία

Τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, αν όχι εντός του Απριλίου, πρέπει να υπάρξει συμφωνία, αλλιώς το ταμειακό αδιέξοδο μπορεί να οδηγήσει σε υποχρεωτικά μέτρα, προειδοποίησε ο Γιάννης Δραγασάκης.

 «Υπάρχει σαφής δυνατότητα αλλά και επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί η μεταβατική συμφωνία τις πρώτες ημέρες του Μαΐου αν όχι εντός του Απριλίου», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στην «Αυγή», όπου τόνισε ότι δεν εξυπηρετεί κανέναν η παράταση της αβεβαιότητας.

Μιλώντας για το ταμειακό πρόβλημα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε έλλειμμα και πρόσθεσε ότι αυτό αντιμετωπίστηκε με την εντατικοποίηση της εισροής των εσόδων τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, καθώς και με μετάθεση πληρωμών.

«Ομως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι δημιουργεί προϋποθέσεις ύφεσης, και η κοινωνία δεν αντέχει άλλη ύφεση και άλλη ανεργία, άλλη λιτότητα. Διότι αν αυτό συμβεί, μπορεί να υποχρεωθούμε να πάρουμε από μόνοι μας μέτρα που τώρα προσπαθούμε να αποφύγουμε. Και ίσως αυτό θα επιθυμούσαν κάποιοι», τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Για αυτό, συνέχισε, χρειάζεται τώρα να γίνει τμήμα της διαπραγμάτευσης και της λύσης η αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας.

«Επί του παρόντος ο κίνδυνος αυτός είναι αναστρέψιμος, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συνεργασία των ευρωπαϊκών θεσμών και ακόμη μεγαλύτερη επιτάχυνση, εντατικοποίηση και συντονισμός της δράσης της κυβέρνησης», είπε ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σχόλια