default-image

Στο Μέγαρο Μαξίμου περιφερειάρχες και δήμαρχοι

Ελλάδα
Στο Μέγαρο Μαξίμου περιφερειάρχες και δήμαρχοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με την ΚΕΔΕ και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε) έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 12 το μεσημέρι το κατώφλι του Μεγάρου θα περάσουν οι περιφερειάρχες και στις 3 μ.μ. οι δήμαρχοι.

Περιφερειάρχες και δήμαρχοι έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να λάβουν σαφείς εξηγήσεις για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών τους διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Χθες δήμαρχοι από όλη τη χώρα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Κοινοβούλιο και στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα στο προεδρείο της Βουλής και σε εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Από τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, φάνηκε να υπάρχει πρόοδος μεταξύ των δύο πλευρών, μετά τις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα ότι θα εξαιρεθούν τα ανταποδοτικά τέλη από τα διαθέσιμα, καθώς ότι θα υπάρχει νομοθετική ρύθμιση που θα απαλλάσσει από τυχόν ποινικές ευθύνες τους αιρετούς αλλά και θα καλύπτει τυχόν πρόστιμα που θα επιβληθούν στους δήμους από τις τράπεζες σε περίπτωση penalty για το σπάσιμο προθεσμιακών καταθέσεων.

Ωστόσο ζητούν να υπάρξουν και γραπτώς αυτές οι δεσμεύσεις καθώς και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το μέχρι πότε θα εφαρμόζεται η ΠΝΠ και πότε τα λεφτά θα επιστρέψουν στους δήμους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News