Ελλάδα

Εκρηκτικό κλίμα στη Βουλή

Πρωτοφανής οξύτητα με ανταλλαγή υβριστικών χαρακτηρισμών μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ επικράτησε στη Βουλή, όπου συζητείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα αίματα "άναψαν" όταν ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι οι θέσεις της ταυτίζονται με αυτές των δανειστών. Εν τω μεταξύ αύριο το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει διαδοχικές συναντήσεις -στο Μέγαρο Μαξίμου- με τους περιφερειάρχες και τους Δημάρχους της χώρας σχετικά με την ΠΝΠ για τη μεταφορά των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Παίρνοντας το λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Υπουργό ότι θίγει βάναυσα, την τιμή και την υπόληψη μιας ολόκληρης παράταξης. "Ετοιμάζετε σκηνικό ρήξης ,και ψάχνετε για ενόχους είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.  

"Δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε τη βουλή ζούγκλα", σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη την ίδια ώρα που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έβριζαν όρθιοι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο , ο οποίος είχε χαρακτηρίζει ασυνήθιστα βάναυση την προσβολή που, όπως είπε, απηύθυνε ο κύριος Βούτσης προς την αντιπολίτευση.

Ξαναπαίρνοντας το λόγο, σύμφωνα με το polispress.gr, ο κ. Βούτσης επέμεινε στις απόψεις του, καταλογίζοντας στις παλαιές και νέες μνημονιακές δυνάμεις ότι απολαμβάνουν της ασυλίας της πλειοψηφίας των διαπλεκόμενων Μέσων Ενημέρωσης.

Αλλεπάλληλες λανθασμένες πολιτικές, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, ιδίως στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, καταλόγισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα -όπως είπε- να απωλεσθεί η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών και των εταίρων προς την κυβέρνηση, αλλά και να χάσει η χώρα σύμμαχους.

Μάλιστα ο επικεφαλής του Ποταμιού προειδοποίησε πως «έρχεται κάποια στιγμή που δεν αποφασίζεις εσύ για τις εξελίξεις, αλλά αποφασίζουν οι εξελίξεις για σένα» για να εκφράσει τον φόβο του πως η κυβέρνηση «τρέχει χωρίς φρένα προς αυτή τη στιγμή».

Πάντως, ύστερα από διεγέρσεως ψηφοφορία απορρίφθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ η ένσταση αντισυνταγματικότητας επί συγκεκριμένων διατάξεων του νομοσχεδίου που είχαν υποβάλλει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια