default-image

Τοποθέτηση Σπ. Δανέλλη για την ΕΡΤ

Ελλάδα
Τοποθέτηση Σπ. Δανέλλη για την ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κάθε άλλο παρά θετικό και ελπιδοφόρο ήταν το αποτέλεσμα των συζητήσεων για το νομοσχέδιο επανασύστασης της ΕΡΤ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που ολοκληρώθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου με το "Ποτάμι" κ. Σπύρος Δανέλλης, ως ειδικός αγορητής του κόμματος.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού για τη συναινετική του διάθεση, υπήρξε επιμονή στις διατάξεις του νομοσχεδίου που προωθούν μια ραδιοτηλεόραση κατ' όνομα δημόσια και κατ' ουσία κυβερνητική και "υπουργική", η οποία, επιπλέον, θα έχει εξ αρχής μείζον πρόβλημα οικονομικής βιωσιμότητας και θέμα αριθμού και ποιότητας προσωπικού.

Η αποδοχή από τον υπουργό μιας από τις δέκα τροποποιήσεις που καταθέσαμε, αυτής για την κατάργηση του πλαφόν 25% στις "εξωτερικές παραγωγές" (πλαφόν που υπάκουε στην παγκοσμίως πρωτότυπη αντίληψη ότι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας μπορεί να παράγει μόνος του το μέγιστο ποσοστό του προϊόντος που εκπέμπει), δεν αλλάζει αυτή την εκτίμηση.

Γιατί η αποδοχή αυτή συνοδεύτηκε από την απόρριψη όλων των υπολοίπων τροποποιήσεων, οι οποίες διασφάλιζαν τόσο την ανεξαρτησία όσο και τη βιωσιμότητα του φορέα τόσο στο επίπεδο του οικονομικού όσο και του προσωπικού.

Όσον αφορά τη ψήφο μας επιφυλαχθήκαμε ενόψει της Ολομέλειας. Αν, όμως, ο υπουργός συνεχίσει και εκεί να απορρίπτει αυτές τις κρίσιμες τροποποιήσεις δε μας μένει άλλος δρόμος από τη συνολική καταψήφιση, αφήνοντας τους κυβερνητικούς εταίρους μόνους τους στον ολισθηρό δρόμο που φαίνεται να ακολουθούν και σε αυτόν τον τομέα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News