Ελλάδα

Την παραίτηση του Π. Κουρουμπλή ζητεί η Ν.Δ.

Την παραίτηση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ζητεί η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι έχει πιαστεί «διπλά και τριπλά ψευδόμενος».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Υγείας του κόμματος Χρήστο Κέλλα, το πρώτο ψέμα του κ. Κουρουμπλή είναι ότι ισχυρίζεται πως το έγγραφο δέσμευσης των ταμειακών διαθεσίμων των κρατικών νοσοκομείων δεν φέρει την υπογραφή του.

«Ή δεν γνωρίζει ο υπουργός τι συμβαίνει στο υπουργείο του, ή οφείλει σήμερα κιόλας να ζητήσει την παραίτηση του γενικού διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου του», σημειώνει ο κ. Κέλλας.

Τον καλεί επίσης, «αντί να ρίχνει την ευθύνη στους υπηρεσιακούς παράγοντες, να ζητήσει συγγνώμη, όχι για την άγνοιά του, αλλά για τα ψεύδη του».

Ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ., σύμφωνα με το naftemporki.gr, αναφέρει ακόμη ότι ο κ. Κουρουμπλής λέει και δεύτερο ψέμα όταν διαβεβαιώνει ότι δεν είναι υποχρεωτική η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά είναι στη διακριτική ευχέρεια των Διοικήσεων των νοσοκομείων.

«Ας διαβάσει ο κ. υπουργός το έγγραφο του υπουργείου του προς τις ΥΠΕ με το οποίο ζητά άμεση εφαρμογή της ΠΝΠ που είναι και υποχρέωση των Διοικήσεων των νοσοκομείων», συμπληρώνει.

Τέλος, ο κ. Κέλλας σημειώνει ότι «μέχρι σήμερα, ο κ. Κουρουμπλής λαΐκιζε ως αντιπολίτευση, αγνοώντας τι συμβαίνει στο χώρο της Υγείας». «Σήμερα διαπιστώνουμε ότι αγνοεί και το τι συμβαίνει στο χώρο ευθύνης του στο υπουργείο Υγείας», συνεχίζει.

Σχόλια