Ελλάδα

Στη Βουλή η ΚΕΔΕ για τα ταμειακά διαθέσιμα

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, θα παρουσιάσει αύριο στις 6.30 μ.μ., τις θέσεις της στη συζήτηση για την ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων κι άλλων φορέων του Δημοσίου, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, όπου ήρθε προς συζήτηση το θέμα που αφορά την ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων και την υποχρεωτική δέσμευσή τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, παρέστη αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γ. Πατούλη, τον Α' αντιπρόεδρο Δ. Καφαντάρη, τον γ.γ. Γ. Μουράτογλου και το μέλος του Δ.Σ. Ν. Χιωτάκη.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ, κατόπιν δικών της πιέσεων, αλλά και των βουλευτών της αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μιας ακόμα συνεδρίασης αύριο στις 6.30 μ.μ..

Στη συνεδρίαση αυτή θα τοποθετηθεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο οποίος θα παρουσιάσει τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού και τις αντιρρήσεις της πάνω στο περιεχόμενο της ΠΝΠ, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά το πρόσφατο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. στις 21 Απριλίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ αναφορικά με τις κινητοποιήσεις της έχει ως εξής:

«Η Κ.Ε.Δ.Ε. προγραμματίζει μια σειρά από κινητοποιήσεις, ενόψει της συζήτησης σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή στη Βουλή και την αυριανή ψήφιση από την Ολομέλεια, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται:

• Σήμερα Πέμπτη 23 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ., αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε. θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, όπου ο πρόεδρος Γ. Πατούλης θα παρουσιάσει ενώπιον των βουλευτών της Επιτροπής τις θέσεις της Κ.Ε.Δ.Ε., σχετικά με το περιεχόμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

• Αύριο Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, στις 11.30 π.μ.., το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και δήμαρχοι από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν στη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν στο Προεδρείο της και στους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων το ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της, ενόψει της ψήφισης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στην Ολομέλεια της Βουλής που συνεδριάζει για το σκοπό αυτό στις 12 το μεσημέρι.

• Ταυτόχρονα αύριο Παρασκευή οι υπηρεσίες των Δήμων όλης της χώρας θα παραμείνουν συμβολικά κλειστές από τις 12 ως τις 3  το μεσημέρι, με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν έξω από τα δημοτικά καταστήματα, ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης στις κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης.

Παραμένει το αίτημα της Κ.Ε.Δ.Ε. για συνάντησή μας με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να ενημερωθούμε με υπεύθυνο και ειλικρινή τρόπο για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, προκειμένου η Αυτοδιοίκηση Α' Βαθμού να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην εθνική προσπάθεια για ξεπέρασμα της κρίσης».

Σχόλια