default-image

Σπ. Δανέλλης: "Επιτακτική ανάγκη ανεξαρτησίας της ΕΡΤ"

Ελλάδα
Σπ. Δανέλλης: "Επιτακτική ανάγκη ανεξαρτησίας της ΕΡΤ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου για την ΕΡΤ τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας της Β' ανάγνωσης του νομοσχεδίου, ο βουλευτής Ηρακλείου με το "Ποτάμι" κ. Σπύρος Δανέλλης, ως ειδικός αγορητής του κόμματος.

Στην ομιλία του έθεσε επιτακτικά, για μία ακόμη φορά, την ανάγκη ουσιαστικής θεσμοθέτησης της ανεξαρτησίας της ΕΡΤ από κάθε είδους κυβερνητικές και κομματικές παρεμβάσεις, προκειμένου να αποτελέσει ένα ραδιοτηλεοπτικό φορέα με δημόσιο, αλλά όχι κρατικό χαρακτήρα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, Το Ποτάμι κατέθεσε τόσο στον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά, όσο  και στους εισηγητές των υπολοίπων κομμάτων, ολοκληρωμένο σχέδιο τροποποιήσεων δέκα σημείων επί του νομοσχεδίου.

Ο κ. Δανέλλης, στο πλαίσιο των πάγιων αιτημάτων που έχει δημοσίως θέσει Το Ποτάμι, ζήτησε από τον κ. Παππά και την κυβέρνηση να επιδείξουν πνεύμα αποφασιστικότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σκανδαλώδης εκκρεμότητα της διαχείρισης του δημόσιου αγαθού των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.  

Προϋπόθεση για την τακτοποίησή τους, ωστόσο, αποτελεί η νομιμοποίηση της λειτουργίας του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, η θητεία των μελών του οποίου έχει λήξει εδώ και πολλά χρόνια.

Ο βουλευτής δήλωσε συγκεκριμένα για το θέμα:

«Εμείς εκτιμούμε ως "Ποτάμι", ότι μπορεί να διασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα της λειτουργία του Ε.Σ.Ρ., αρκεί βεβαίως η κυβέρνηση να προτείνει πρόσωπα αυξημένου κύρους, τα οποία να μην έχουν καμία κομματική εξάρτηση.

Και αυτό γιατί η νόμιμη λειτουργία του Ε.Σ.Ρ. είναι προαπαιτούμενο για τη διευθέτηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, το οποίο παραμένοντας ως έχει σκανδαλίζει την κοινωνία αφήνοντας έντονα την οσμή διαπλοκής μεταξύ κομμάτων και Μ.Μ.Ε.».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News