Ελλάδα

Μητσοτάκης: "Απελπισμένη η κυβέρνηση δε σέβεται ούτε το Σύνταγμα"

«Η κυβέρνηση βάζει χέρι στα αποθεματικά Περιεφερειών και Δήμων παραβιάζοντας κατάφωρα το άρθρο 102 του Συντάγματος περί οικονομικής αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, τονίζοντας πως «Η απελπισία της κυβέρνησης και η προσπάθειά της να βρει διαθέσιμο ρευστό είναι τόσο μεγάλη που δε σέβεται ούτε το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας».

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει πως «για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα η κυβέρνηση κόντρα σε όλες τις εξαγγελίες της, προεκλογικές και μετεκλογικές, καταφεύγει σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αυτή τη φορά σε ευθεία παραβίαση του Συντάγματος».

Και καταλήγει τονίζοντας πως «θα συνιστούσα στην κυβέρνηση και στον αρμόδιο υπουργό να ολοκληρώσουν επιτέλους, προς όφελος της χώρας, αυτήν τη διαπραγμάτευση, ώστε να μην βρίσκεται μονίμως η Πατρίδα μας αντιμέτωπη με το φάσμα της στάσης πληρωμών και η ίδια αναγκασμένη να καταφεύγει σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές».

Σχόλια