default-image

"Ποιους υπηρετούσε και ποιους ήθελε να καλύψει ο Βενιζέλος;"

Ελλάδα
"Ποιους υπηρετούσε και ποιους ήθελε να καλύψει ο Βενιζέλος;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Βενιζέλος υπονόμευσε και το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα ανατρέποντας τον εκλεγμένο πρωθυπουργό στο μέσον της τετραετίας», αναφέρει ο πολιτευτής με το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης, σε δήλωσή του. Παράλληλα ο ίδιος αναρωτιέται ποιους άραγε υπηρετούσε και ποιους ήθελε να καλύψει όταν «ανεξήγητα», όπως αναφέρει, ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «απέφευγε να αναλάβει πρωτοβουλία για τον έλεγχο της φορολόγησης των εμβασμάτων εξωτερικού».

Ο κ. Καρχιμάκης διευκρινίζει στη δήλωσή του ότι «το εμφανιζόμενο ως σχέδιο της κυβέρνησης για εφάπαξ φορολόγηση των εμβασμάτων και των λιστών με εμβάσματα που βγήκαν στο εξωτερικό και δε φορολογήθηκαν είχε αποτελέσει πρωτοβουλία, με την πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση νόμου, προς την κυβέρνηση Παπαδήμου και 27 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με συντονιστή τον τότε αντιπρόεδρο της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη, και μετέπειτα της κίνησης των 75.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε αναληφθεί και κατατέθηκε στη Βουλή στις αρχές του 2012 από τον Γρηγόρη Νιώτη και 26 βουλευτές.

Η πρόταση αυτή απερρίφθη από τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Β. Βενιζέλο ανεξήγητα και ίσως με ανεπαρκή αιτιολόγηση, αν τελικά υπήρξε αιτιολόγηση.

Ή τελικά υπηρετήθηκε σκοπιμότητα;» διερωτάται ο κ. Καρχιμάκης και συνεχίζει:

«Την πρόταση νόμου Νιώτη επανέφερε, ζητώντας να κατατεθεί στη Βουλή επικαιροποιημένη εκ νέου, με επίσημο τρόπο, και η κίνηση 75 και ο ίδιος ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, σε όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις των οργάνων, μετά τις εκλογές του 2012.

Να φορολογηθούν, δηλαδή, με διασταυρωτικό έλεγχο από την Τράπεζα Ελλάδος και την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα πιθανά αφορολόγητα εμβάσματα που εξήχθησαν στο εξωτερικό από το έτος 2001 και μετά, που θα απέφεραν σε βάθος τριετίας πάνω 30 με 40 δισ. ευρώ.

Ο κ. υπουργός Οικονομικών έκανε ότι δεν άκουγε, η "εκώφευε σκοπίμως".

Ο "παντογνώστης" αλλά υπονομευτής και καταστροφέας του χώρου "τα ήξερε δυστυχώς όλα".

Εγνώριζε δυστυχώς όλων των ειδών τις μεθοδεύσεις κατά και της κυβέρνησης Παπανδρέου, και κατ' επέκταση και κατά της χώρας, ανατρέποντας με την παρέα του τον εκλεγμένο πρωθυπουργό μεσούσης της τετραετίας.

Σήμερα τις πρωτοβουλίες αυτές που απαξίωνε, και υπονόμευσε ουσιαστικά, και που ήταν προς όφελος και της χώρας και των ανθρώπων, και πρότεινε ένας μεγάλος αριθμός στελεχών μη αρεστών στον κ. Βενιζέλο, έρχεται και σωστά αντιγράφει και φαίνεται να προτίθεται να τις εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Τα ερωτήματα για την καθυστέρηση αυτή, σε βάρος και της χώρας και όσων πλήρωσαν την κρίση, είναι αμείλικτα.

Υπέρ ποιων κρατήθηκε αυτή η καθυστέρηση των ελέγχων και της υστέρησης των εσόδων, με την απόρριψη της πρότασης νόμου που κατέθεσαν 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τον Γρ. Νιωτη και στη συνέχεια, με τις παρεμβάσεις μου ως μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου, σε όλες τις συνεδριάσεις των πολιτικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ αλλά και δημόσια;

Ποιοι έπρεπε να υπηρετηθούν και να καλυφθούν από αυτή την ενέργεια της ασυλίας πιθανών φοροφυγάδων;

Ποια συμφέροντα υπηρετηθήκαν όταν τον Ιούλιο του 2013 ψήφισαν νόμο που δεν πήρε είδηση κανένας σχεδόν βουλευτής, για να δοθεί ασυλία για 9 ολόκληρα χρόνια παραγράφοντας τους φορολογικούς ελέγχους για εμβάσματα του εξωτερικού από το 2001 και μετά;

Ποιοι και πόσοι ευνοήθηκαν διά της πιθανά συνειδητής απραξίας και της συνειδητής απόρριψης των προτάσεων αυτών, που υπεβλήθησαν κατ' επανάληψη και στη Βουλή και στα όργανα του ΠΑΣΟΚ;», καταλήγει ο κ. Καρχιμάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News