default-image

Καταρχήν συμφωνία στο Brussels Group για ιδιωτικοποιήσεις

Ελλάδα
Καταρχήν συμφωνία στο Brussels Group για ιδιωτικοποιήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Συμφωνία για τις ιδιωτικοποιήσεις, προέκυψε σύμφωνα με πληροφορίες την Κυριακή στη συνεδρίαση του Brussels Group στο Παρίσι. Οι δυο πλευρές φέρονται να διαφωνούν στο που θα κατευθυνθούν τα χρήματα, με την Αθήνα να τα θέλει για την ανάπτυξη και τους πιστωτές για την απομείωση του χρέους.

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκε και η Κατερίνα Σαββαΐδου, προκείμενου να συζητήσουν για την ανεξαρτητοποίηση της ΓΓ. Εσόδων από το υπουργείο Οικονομικών. 

Πάντως, η ελληνική πλευρά δεν φαίνεται διατεθειμένη να συζητήσει σε επίπεδο Brussels Grouop το ασφαλιστικό, ακόμα και σε περίπτωση που τεθεί το θέμα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η Αθήνα βλέπει πρόοδο στο Brussels Group και κατέθεσε εξειδικευμένες εναλλακτικές προτάσεις όπως το φόρο για υπερπολυτελείς διακοπές, ενόψει και της τηλεδιάσκεψης του EuroWorking Group την προσεχή Τετάρτη.

Θέλουμε έντιμο, όχι οδυνηρό συμβιβασμό, λεει η ελληνική πλευρά, και δεσμεύεται για την εξεύρεση λύσης. «Όλα τα άλλα, που απευχόμαστε, (σ.σ εκλογές ή δημοψήφισμα) θα ενεργοποιηθούν μόνο σε περίπτωση αδιεξόδου» τονίζουν. 

Όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της ομάδας των Βρυξελλών το Σάββατο, η πλευρά των δανειστών δέχεται πρωτογενές πλεόνασμα ύψους περίπου 1,2% του ΑΕΠ, ενώ προσδιορίστηκε η συνεδρίαση του EuroWorking Group την Τετάρτη.

Εξάλλου μυστικές τηλεδιασκέψεις διεξάγονται και σε πολιτικό επίπεδο, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ. Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Αλέξης Τσίπρας εργάζονται ώστε να εξευρεθεί λύση, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα όπως γράφει το in.gr  . 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News