default-image

Οι ΗΠΑ λένε "όχι" στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού

Ελλάδα
Οι ΗΠΑ λένε "όχι" στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα παρέμβαση την Κυριακή από τις ΗΠΑ στο ζήτημα του νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, με βάση το οποίο "ανοίγει ο δρόμος" για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για τρομοκρατία Σάββα Ξηρού.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθετήθηκε επίσημα για το θέμα της πιθανής αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, και υποστήριξε ότι το μέλος της "17 Νοέμβρη", εάν αφεθεί ελεύθερος, θα επαναλάβει, όπως αναφέρει η γραπτή δήλωση, τα τρομοκρατικά του σχέδια, όπως μεταδίδει o M. Ιγνατίου (mignatiou.com).

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η προτεινόμενη ελληνική νομοθεσία, που φαινομενικά αποσκοπεί στη βελτίωση της διαβίωσης των κρατουμένων με προβλήματα υγείας, θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασμένων τρομοκρατών υπεύθυνων για την πρόκληση τρομερής ζημιάς στην Ελλάδα, μέσω πολλαπλών επιθέσεων για πάνω από 27 χρόνια, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν Έλληνες πολίτες, Αμερικανοί, και άλλα θύματα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα συνεργάζονται εδώ και καιρό στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ελπίζουμε ότι αυτό θα παραμείνει κεντρικό στοιχείο της συνεργασίας μας.

Η ανησυχία μας για την προτεινόμενη νομοθεσία δεν είναι μόνο θέμα της επώδυνης ιστορίας: Τρομοκράτες, που θα αφεθούν ελεύθεροι, ακόμα και υπό καθεστώς περιορισμού, όπως ο κατ' οίκον περιορισμός, θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια.

Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε για πολλαπλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του ακολούθου Άμυνας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Νορντίν και του στελέχους της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ρόναλντ Στιούαρτ. Καταδικάστηκε επίσης για απόπειρες δολοφονιών. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ολοκληρώσει την ποινή του, όπως αυτή του επιβλήθηκε από το ελληνικό δικαστικό σύστημα».

Η δήλωση εκδόθηκε μια μέρα πριν από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι. Όπως έγινε γνωστό η αμερικανική πλευρά έθεσε ως πρώτα θέματα της ημερησίας διάταξης, την εσωτερική τρομοκρατία και την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News