Ελλάδα

Βενιζέλος: "Το μετέωρο βήμα του έθνους"

Επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας την ότι δεν έχει αξιοπιστία, συνέχεια και συνέπεια.

«Αξιοπρέπεια σημαίνει να λες ψέματα στον ελληνικό λαό και να δημιουργείς συνεχώς ένα θέαμα το οποίο εκθέτει τη χώρα;», διερωτήθηκε, σε συνέντευξή του στον Alpha, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Το θέμα δεν είναι το μετέωρο βήμα του κ. Τσίπρα. Το θέμα είναι το μετέωρο βήμα του έθνους» τόνισε, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις.

«Θα συρθεί η χώρα στις διαπραγματεύσεις έως τον Ιούνιο όπου θα έρθει αντιμέτωπη με τις μεγάλες λήξεις ομολόγων και τότε θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις αλλά δεν βλέπω να υπάρχει ευελιξία» εκτίμησε.

Αναφερόμενος σε πιθανό δημοψήφισμα, το χαρακτήρισε καταστροφικό άμα τη ανακοίνωσεί του, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι πιθανότερο σενάριο είναι οι εκλογές.

«Ρωτήστε τον κ. Τσίπρα αν βγήκε σοφότερος μετά την δίωρη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου», είπε με σκωπτικό ύφος ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος επανέλαβε ότι θα αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι από το δημόσιο βίο.

Χαρακτηρίζοντας ως τερατογένεση την κυβέρνηση, παρατήρησε ταύτιση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «μάλιστα τους βλέπω ενθουσιασμένους από τη συνεργασία, ενώ εμείς με τη ΝΔ είχαμε προγραμματική συμφωνία».

Για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι «άλλο πράγμα ο ανάπηρος γενικώς, και άλλο ο Σάββας Ξηρός».

«Η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ έπρεπε να είχε τερματιστεί από την πρώτη στιγμή» δήλωσε ακόμη, ενώ για το μεταναστευτικό σημείωσε ότι «δώσαμε λάθος μήνυμα πως η Ελλάδα μπορεί να τους βοηθήσει να φτάσουν στη Σουηδία, και αντί να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ θα μας βγάλουν από τη Σένγκεν».

Σχόλια