default-image

Η Μέρκελ θέλει την Ελλάδα στο ευρώ

Ελλάδα
Η Μέρκελ θέλει την Ελλάδα στο ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλάζει τα δεδομένα, το δημοσίευμα του "Bloomberg", το οποίο επικαλούμενο αξιωματούχους της Ε.Ε., υποστηρίζει ότι η Ανγκελα Μέρκελ, είναι διατεθειμένη να πάει «πολύ μακριά» προκειμένου να κρατήσει την Ελλάδα εντός ευρώ.

Ο,τι και αν σημαίνει αυτό, το σκηνικό που μεταφέρουν στο "Bloomberg", πηγές που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων, απέχει από το κλίμα πιέσεων που έχει στηθεί τις τελευταίες εβδομάδες κατά της Ελλάδας και που περιγράφουν σκηνικό Grexit.

Σύμφωνα με το γνωστό πρακτορείο, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, δείχνει θέληση να εφαρμόσει κάποιες απαιτήσεις-κλειδιά των πιστωτών.

    Ετσι και η γερμανίδα καγκελάριος - προς ώρας τουλάχιστον - «προτίθεται να πάει πολύ μακριά προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα» είπε μια από τις πηγές στο "Bloomberg".

Πρόσθεσε επίσης, πως εξετάζεται κάθε πιθανότητα από το Βερολίνο «για να απομακρύνει την χώρα από το χείλος της καταστροφής» και να την κρατήσει στην 19μελή ζώνη του ευρώ».

Ως προς την παρατηρούμενη κωλυσιεργία στην Αθήνα, ορισμένοι πιστωτές είναι πρόθυμοι να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά της Ελλάδας, προκειμένου να αποτρέψουν ένα Grexit.

Ωστόσο, όπως σημείωσαν και οι δύο αξιωματούχοι, η «κόκκινη» γραμμή για τους δανειστές είναι ότι η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανιστεί έτοιμη να δεσμευτεί σε μερικές - τουλάχιστον - οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: "Bloomberg", iefimerida.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News