Ελλάδα

Δηλώσεις Κουτσούμπα για συνάντηση με Αναστασιάδη

Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη, δήλωσε τα εξής:

«Εκφράσαμε τις εκτιμήσεις μας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, της κρίσης, των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις νέες δεσμεύσεις, κατά την άποψη του ΚΚΕ, που η κυβέρνηση αναλαμβάνει σε βάρος πάλι των συμφερόντων του λαού και της χώρας. Ο ελληνικός λαός, με το συμβιβασμό που ετοιμάζεται να γίνει τους επόμενους μήνες και τη νέα συμφωνία - μνημόνιο, άσχετα πώς θα ονομαστεί, θα έχει νέα επιδείνωση της κατάστασης του βιοτικού του επιπέδου.

Ταυτόχρονα, εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Η γεωπολιτική δυναμική, που ο κύριος πρωθυπουργός είπε σήμερα ότι αξιοποιεί η κυβέρνησή του για τη χώρα μας, μας εμπλέκει περισσότερο στο κουβάρι αυτό των ανταγωνισμών, των μεγάλων αντιθέσεων, ανάμεσα σε ισχυρούς παίχτες, σε ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με βάση τα συμφέροντά τους στην περιοχή, για το μοίρασμα των αγορών και βεβαίως, όπως ξέρουμε, οι δρόμοι του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, οι υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, σημαίνουν νέες επικίνδυνες εξελίξεις, που θα τις πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός και η νεολαία.

Τέλος, εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας, για μια ακόμα φορά, στον αγώνα του κυπριακού λαού, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, για μια Κύπρο ενιαία, αδιαίρετη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, με μία διεθνή προσωπικότητα, μία ιθαγένεια, μια πατρίδα Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, με το λαό πραγματικά κυρίαρχο στη χώρα του».

Σχόλια