Ελλάδα

Φλαμπουράρης: θα καταλήξουμε σε συμφωνία

«Το θέμα είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία, το πότε δεν παίζει ρόλο» δήλωσε ο κ. Φλαμπουράρης στην πρωινή εκπομπή του Ant1, παραδέχθηκε ωστόσο ότι «υπάρχει πρόβλημα στην οικονομική ρευστότητα».

Ο υπουργός Επικρατεία πρόσθεσε: «Οι δανειστές επιδιώκουν όσο το δυνατόν περισσότερο να πιέζουν για να κερδίζουν περισσότερα όχι γιατί θεωρούν πως αυτό είναι λύση για την ελληνική κοινωνία και οικονομία αλλά γιατί θέλουν ουσιαστικά να επιβάλλουν την επιλογή που επέβαλαν πριν από πέντε χρόνια και η οποία αποδείχθηκε καταστροφική».

Μάλιστα ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε και στην αντιπολίτευση η οποία ασκεί κριτική στη νέα κυβέρνηση για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων. «Μας λένε καθυστερείτε, δεν υπογράφετε. Τι να υπογράψουμε; Μειώσεις μισθών και συντάξεων; Ή ομαδικές απολύσεις;» είπε με έντονο ύφος ο υπουργός.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει πίσω σε κάποια θέματα σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω. Αν η Ελλάδα βγει απο την Ευρωζώνη, θα τους στοιχίσει πολλά».

«Η εντολή που πήραμε απο το λαό είναι συμφωνία, παραμονή στην ΕΕ και εντός του ευρώ» υπογράμμισε ακόμη ο κ. Φλαμπουράρης.

Για το θέμα των μεταναστών ο υπουργός Επικρατείας είπε πως το «πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό». «Λύση δεν μπορούμε να βρούμε μόνοι μας. Πρέπει να βρει λύση η ΕΕ». Μάλιστα ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε πως για να λύσουμε το θέμα αυτό είτε θα πρέπει να τους ρίχνουμε στη θάλασσα, είτε να δημιουργήσουμε συνθήκες ανθρώπινες για τις πέντε - δέκα μέρες που θα μένουν εδώ».

Σχόλια