default-image

Αποχώρησαν τα ΜΑΤ από τον περίβολο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ

Ελλάδα
Αποχώρησαν τα ΜΑΤ από τον περίβολο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποχώρησαν, νωρίς το βράδυ, οι δυνάμεις ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί περιμετρικά της πρυτανείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημιού Αθηνών, ωστόσο, η αστυνομία διατηρεί διακριτική παρουσία από απόσταση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την εμφάνισή τους στον περίβολο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ το απόγευμα κι ενώ συνεχίζεται για 16η μέρα η κατάληψη.

Οι αντιεξουσιαστές είχαν προγραμματίσει μοτοπορεία το απόγευμα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας, αλλά και κατά του «κουκουλονόμου», όμως τελικά την ανέβαλαν και τώρα πραγματοποιούν συνέλευση για δουν τι θα πράξουν γενικότερα.

Νωρίτερα, οι αντιεξουσιαστές που έχουν καταλάβει το ιστορικό κτήριο του πανεπιστημίου κοινοποίησαν βίντεο, προκειμένου να αποδείξουν ότι οι χώροι της πρυτανείας βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Παράλληλα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, εξέφραζαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους σε ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους για υποθέσεις τρομοκρατίας, ενώ καταφέρονταν εναντίον του πρύτανη του ΕΚΠΑ με αφορμή ανακοίνωση των πρυτανικών Αρχών περί κινδύνου απώλειας ζωών από χρήση ναρκωτικών μέσα στο κτήριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News