Ελλάδα

"Προκλητικές οι δηλώσεις της κ. Χριστοδουλοπούλου"

«Οι νέες δηλώσεις της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν βγει στις πλατείες για να… λιαστούν, είναι πρόκληση τόσο για τους κατοίκους του κέντρου που βλέπουν για άλλη μια φορά τις γειτονιές τους να μετατρέπονται σε "αποθήκες ψυχών", όσο και για τους ίδιους τους πρόσφυγες, που καταφεύγουν εξουθενωμένοι στη χώρα μας», σχολιάζει το "Ποτάμι" τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Τ. Χριστοδουλοπούλου.

«Θα συμβουλεύαμε την κυρία υπουργό να περάσει το βράδυ από τις πλατείες Βικτωρίας-Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα για να δει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που ακολουθεί η κυβέρνηση μαζί με τις χαλαρές λογοτεχνικές προσεγγίσεις των υπουργών της δίνουν ένα σήμα στους δουλέμπορους ότι εδώ υπάρχει έδαφος για τις δουλειές τους. Άλλωστε - άλλο τραγελαφικό - έχουν προκαταβολικά τη διαβεβαίωση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι όλοι όσοι περνάνε στα νησιά θα βαφτίζονται και θα αντιμετωπίζονται ως πρόσφυγες», τονίζει.

«Το "Ποτάμι" επαναλαμβάνει ότι υπάρχουν λύσεις και καλεί την κυβέρνηση να τις μελετήσει. Και επειδή ζήτησε από τα κόμματα συγκεκριμένες προτάσεις, την παραπέμπουμε στην προεκλογική ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί θα βρουν πολλές απαντήσεις. Άλλωστε εμείς αυτά που λέγαμε προεκλογικά, λέμε και τώρα», καταλήγει.

Σχόλια