Ελλάδα

Συνάντηση Πανούση - Τσίπρα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να έχει εντός της ημέρας, ή αύριο Τετάρτη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στον απόηχο των δηλώσεων του ότι «ο πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει».


Στη συνάντηση αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει ή όχι στη θέση του. Υπενθυμίζεται ότι, σε συνέντευξή του στη Real News ο κ. Πανούσης υπογράμμισε ότι «εάν συνεχιστεί η αοριστία που επικρατεί ως προς τις πολιτικές, δεν έχει νόημα η παρουσία μου στο υπουργείο. Ξέρω από βελούδινα διαζύγια».Τη Δευτέρα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, ο οποίος συνομίλησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Ο κ. Πανούσης, αναφερόμενος στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και στις καταλήψεις των αντιεξουσιαστών είπε ότι «Οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό για να επιχειρήσουν έναν νέο Δεκέμβρη του 2008 όσο και αν η υπόθεση Γρηγορόπουλου ήταν τελείως διαφορετική. Τα αιτήματα των καταληψιών δεν είναι τα συνήθη, όπως π.χ. η καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης. Είναι πολιτικά. Και η πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες» πρόσθεσε. Σημείωσε, δε, ότι «οι τρομοκράτες είναι απειλή για τη δημοκρατία». 

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γλιτώσει τη σύγκρουση με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα έρθει και μάλιστα πολύ σύντομα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια