Ελλάδα

Πανούσης: Ο πρωθυπουργός να αποφασίσει με ποιους θα πάει

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει» δηλώνει σε συνέντευξή του στη Real News ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, αναφερόμενος στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και τις καταλήψεις των αντιεξουσιαστών.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γλιτώσει τη σύγκρουση με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα έρθει και μάλιστα πολύ σύντομα» αναφέρει, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως το πραγματικό δίλημμα του πρωθυπουργού είναι ανάμεσα στο «4% των 'έξαλλων' και το υπόλοιπο 32% που τον ψήφισε».

«Οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό για να επιχειρήσουν έναν νέο Δεκέμβρη του 2008 όσο και αν η υπόθεση Γρηγορόπουλου ήταν τελείως διαφορετική. Τα αιτήματα των καταληψιών δεν είναι τα συνήθη, όπως π.χ. η καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης. Είναι πολιτικά. Και η πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες» προσθέτει.

Σημειώνει, δε, ότι «οι τρομοκράτες είναι απειλή για τη δημοκρατία».

«Το κράτος δεν ελέγχει τις φυλακές. Πρέπει να τις ανακαταλάβει. Τις φυλακές ελέγχει η σκληρή ομάδα έγκλειστων του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας» δηλώνει και προειδοποιεί με παραίτηση, λέγοντας: «Εάν συνεχιστεί η αοριστία που επικρατεί ως προς τις πολιτικές, δεν έχει νόημα η παρουσία μου στο υπουργείο. Ξέρω από βελούδινα διαζύγια».

newsroom ΔΟΛ

Σχόλια