default-image

Σακελλαρίδης: Χρόνια περνά ασφυξία η αγορά

Ελλάδα
Σακελλαρίδης: Χρόνια περνά ασφυξία η αγορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια απάντηση στον ίδιο τόνο, η κυβέρνηση αποκρίθηκε στα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά περί ανάγκης να κλείσει "τώρα" η συμφωνία γιατί "η αγορά δεν αντέχει άλλο".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης  απάντησε επισημαίνοντας ότι η αγορά περνά μαρτύριο ασφυξίας περνάει εδώ και χρόνια, κάτι που δεν έχει αντιλφηιθεί ο κ. Σαμαράς, ενώ παράλληλα αναρωτήθηκε αν θέλει η κυβέρνηση να αποδεχτεί μειώσεις συντάξεων και κατάργηση επικουρικών για να "κλείσει η συμφωνία".

Η απάντηση του κ. Σακελλαρίδη:

«Μαρτύριο ασφυξίας περνάει η αγορά εδώ και χρόνια. Ο κ. Σαμαράς το συνειδητοποίησε, τώρα, που νομοθετήθηκε η πιο σημαντική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των τελευταίων ετών, δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα. Κάτι που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δεν τόλμησε να κάνει όσο κυβερνούσε.  Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι τι παροτρύνει ο κ. Σαμαράς την κυβέρνηση να αποδεχθεί για να κλείσει η συμφωνία. Μειώσεις συντάξεων; Κατάργηση των επικουρικών; Αύξηση ορίου ομαδικών απολύσεων; Αυξήσεις στο Φ.Π.Α.; Ξεπούλημα δημοσίου πλούτου; Γιατί μια τέτοια συμφωνία δεν πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News