Ελλάδα

Παυλόπουλος - Καμμένος σε Έβρο και Λήμνο για "Καλό Πάσχα"

Το βορειότερο σημείο της Ελλάδας,το Ορμένιο, ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην ακριτική περιοχή του Έβρου.

Ο κ. Παυλόπουλος, τον οποίο συνοδεύει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επισκέφθηκε χωριά της περιοχής, στρατόπεδα και φυλάκια για να ευχηθεί σε κατοίκους και στρατιώτες «Καλό Πάσχα».

Απευθυνόμενος στους κατοίκους των χωριών της περιοχής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη συγκίνησή του για την υποδοχή που του έγινε και τόνισε ότι είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι συμβολίζουν «στην άκρη της Ελλάδας, στην άκρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη δημιουργία, τη δύναμη και τη θέληση της ειρηνικής συνύπαρξης με τους λοιπούς λαούς».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης επισκέφθηκαν φυλάκια της μεθορίου του νομού Έβρου προκειμένου να ευχηθούν στο στρατιωτικό προσωπικό για την εορτή του Πάσχα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Κατ΄ αρχήν θέλω να ευχηθώ Καλή Ανάσταση στον  Έβρο, στους κατοίκους του Έβρου, και θέλω να δηλώσω, όπως είπα και στον Δήμαρχο, ότι στο θέμα που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τις καλύβες στον Έβρο, οι καλύβες δεν αποτελούν ιδιοκτησίες, οι καλύβες είναι, ξεκάθαρα, φυλάκια και παρατηρητήρια της Εθνοφυλακής. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος ενδίκων μέσων κατά των συγκεκριμένων φυλακίων και παρατηρητηρίων της Εθνοφυλακής. Θα παραμείνουν ως έχουν, υπό την κάλυψη και την πλήρη προστασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο φυλάκιο της γέφυρας των Κήπων του Έβρου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λήμνο.

Σχόλια