default-image

Οι δανειστές θέλουν... κι άλλο αίμα εργαζομένων-συνταξιούχων

Ελλάδα
Οι δανειστές θέλουν... κι άλλο αίμα εργαζομένων-συνταξιούχων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλες αλήθειες είπε ο Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό σήμερα το πρωί, εκφράζοντας (για πρώτη φορά γίνεται αυτό από κυβερνητικό στέλεχος) την τεράστια διάσταση θέσεων που υπάρχει μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, διέψευσε καταρχήν τα δημοσιεύματα περί διατήρησης της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος στα Ταμεία:

«Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα καταργηθεί. Με όποιον τρόπο χρειαστεί να καταργηθεί, θα καταργηθεί» δήλωσε ο κ. Στρατούλης  

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των δανειστών για μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, αλλαγές στα εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις και αυξήσεις φόρων (κυρίως του ΦΠΑ), αποτελούν «κόκκινες γραμμές» για την κυβέρνηση, περιγράφοντας ένα σκηνικό πλήρους απόκλισης με τους δανειστές.

Θέλουν «να συνεχιστούν οι μειώσεις των συντάξεων, δεν τους νοιάζει ακόμα και αν δεν παίρνει τίποτα ο συνταξιούχος και αν πεθάνει, κύριες, επικουρικές, εφάπαξ, ο,τι υπάρχει και κινείται, ΕΚΑΣ, τα πάντα, βλέπουν δημοσιονομικά εκεί, δεν βλέπουν ανθρώπους που πεινάνε και δεν τους ενδιαφέρει ακόμα και αν τους πεις αν κοιτάξουν έξω θα δοιυν ανθρώπους να ψάξουν στους κάδους των σκουπιδιών, λένε δεν θα κοιτάξουμε απέξω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, οι πιστωτές ζητούν «να μην επαναφέρει ο κ. Σκουρλέτης και η κυβέρνηση συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατώτατο μισθό και θέλουν, επιμένουν, εκεί την εμμονή τους, την εμμονή τους για ελεύθερες απολύσεις, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους που μας έφεραν οι πολιτικές τις οποίες συμφώνησαν με τις κυβερνήσεις, θέλουν και άλλους ανέργους, θέλουν και άλλο αίμα», είπε ο κ. Στρατούλης.

Βεβαίως κατόπιν αυτών αναρωτιέται κανείς πως μία κυβέρνηση που εξελέγη με στόχο την ανακούφιση του ελληνικού λαού από την πολιτική της βάρβαρης λιτότητας, μπορεί να επιτύχει να εξαιρεθεί από την αδηφάγο όρεξη των δανειστών για αίμα και που εδράζεται η αισιοδοξία ότι "θα επιτευχθεί έντιμος συμβιβασμός".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News