default-image

Μπαλτάς: Μετά το Πάσχα νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές

Ελλάδα
Μπαλτάς: Μετά το Πάσχα νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το Πάσχα θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο, μετά και το πρόβλημα που προέκυψε από την απόφαση του ΣτΕ με την οποία μπαίνει πλαφόν στις μετεγγραφές φοιτητών στις σχολές.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι θα εφαρμοστούν εισοδηματικά κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών.

Ο κ. Μπαλτάς απηύθυνε έκκληση στις Αρχιτεκτονικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης να τηρήσουν τις φετινές μετεγγραφές, καθώς το ακαδημαϊκό έτος βρίσκεται στην ολοκλήρωσή του.

«Η Πολιτεία προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, με στέγαση και τροφή, όμως δεδομένης της κατάστασης, δεν μπορούν να γίνουν πολλά» σημείωσε.

Ο κ. Μπαλτάς εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα πανεπιστήμια θα τηρήσουν τις μετεγγραφές που έχουν κάνει, αφού έχουν ήδη κάνει τις εγγραφές των φοιτητών».

«Για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, το υπουργείο έχει προετοιμαστεί για λιγότερες μετεγγραφές, όμως ζητάμε από τα Πανεπιστήμια να κάνουν δεκτές τις μεταγραφές τις φετινές» επανέλαβε ο υπουργός.

Ωστόσο, ο υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα υπερπληθυσμού που προκλήθηκε από το κύμα μετεγγραφών στις δύο πανεπιστημιακές σχολές και αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης, σχολίασε ότι προήλθε από «απαράδεκτες υποσχέσεις, που στηρίχθηκαν σε ψηφοθηρικούς σκοπούς, με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα κεντρικά και να αδειάσουν τα περιφερειακά πανεπιστήμια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News