default-image

Πολιτικός "σεισμός" από τη νέα δήλωση Καμμένου για "τζιχαντιστές"

Ελλάδα
Πολιτικός "σεισμός" από τη νέα δήλωση Καμμένου για "τζιχαντιστές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλο, ακόμη και εντός ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η νέα "προειδοποίηση" Καμμένου σε Βρυξέλλες και Βερολίνο πως αν συνεχίσουν το "bullying" στην Ελλάδα η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές.

Για δηλώσεις που δε βοηθούν καθόλου, την ώρα που ο Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά με τους εταίρους, κάνει λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Την ώρα που ο Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο διαπραγματεύονται σκληρά με τους δανειστές, οι απειλές περί "τζιζαντιστών", δε βοηθούν καθόλου».

Για δυσφήμηση της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, κατηγορώντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι εκθέτει την χώρα μας: «Όταν οι τζιχαντιστές αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την Ευρώπη, αλλά και για όλο τον κόσμο, η διεθνής κοινότητα ανατριχιάζει από τέτοιες δηλώσεις. Τις εκλαμβάνει ως άμεση απειλή. Υπάρχει και γεωπολιτικό κόστος από τέτοιες ανοησίες», τόνισε και πρόσθεσε: «Ως πότε θα απομονώνουν τη χώρα από παντού;».

Να αναλάβει πρωτοβουλία ο Αλέξης Τσίπρας και να σταματήσει «όλους αυτούς που παίζουν στα υπουργεία, όπως θα έπαιζαν με το τρενάκι τους», καλεί τον πρωθυπουργό το "Ποτάμι".

«Οι προτροπές των υπουργών στους διαδρόμους της Βουλής προς τους δημοσιογράφους "μην ασχολείσθε με τον Καμμένο" δεν αρκούν για να καθησυχάσουν και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη στην οποία απηύθυνε ο κ. Καμμένος την απειλή του. Οι στιγμές είναι κρίσιμες, η Ελλάδα θέλει συμμάχους και κάποιος πρέπει να σταματήσει όλους αυτούς που παίζουν στα υπουργεία, όπως θα έπαιζαν με το τρενάκι τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, γράφει το newsit.gr.

«Οι συνεχείς επιδεικτικές δηλώσεις του κ. Καμμένου, κυβερνητικού συνεταίρου και πολιτικού καθοδηγητή του κ. Τσίπρα, ότι η Ελλάδα θα στείλει τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη αν η Ευρώπη εξακολουθήσει να πιέζει την Ελλάδα στη διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα στήριξης, είναι πλέον όχι μόνο ανεύθυνες, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνες», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και αναρωτιέται: «Πόσο ακριβά πρέπει να πληρώσει η χώρα τον εθνικό λαϊκισμό και τη φτηνή δημαγωγία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ;».

Η δήλωση Καμμένου

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στους Times του Λονδίνου, προειδοποίησε Βρυξέλλες και Βερολίνο ότι αν εξακολουθήσουν να επιχειρούν να διαλύσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ελλάδα θα αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελέγξει τα σύνορά της και να κρατήσει έξω τους τζιχαντιστές που επιχειρούν να διεισδύσουν στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Αμυνας μίλησε για «bullying» από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο με σκοπό να αναγκάσουν την Ελλάδα σε «μια πλήρη και ολοκληρωτική οικονομική παράδοση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News