default-image

Φωτιές στην Αθήνα μετά από πορεία αντιεξουσιαστών

Ελλάδα
Φωτιές στην Αθήνα μετά από πορεία αντιεξουσιαστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πέντε προσαγωγές για τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Πολυτεχνείο το βράδυ της Τρίτης προχώρησε η Αστυνομία. Νωρίτερα, κουκουλοφόροι επιδόθηκαν σε κλεφτοπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις μπαινοβγαίνοντας στο κτίριο από την είσοδο που βρίσκεται επί της οδού Στουρνάρη και πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των ΜΑΤ που είχαν περικυκλώσει το σημείο.

Στόχος των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ήταν να περιορίσουν τους αγνώστους στο σημείο για να μην εξαπλωθούν και σε άλλους δρόμους των Εξαρχείων. Δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή του Πολυτεχνείου έγιναν παρανάλωμα του πυρός, ενώ στις φλόγες τυλίχτηκαν και κάδοι απορριμμάτων.

Περίπου 70 άτομα πετούσαν μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα, ακόμα και φωτοβολίδες, κυρίως στην οδό Στουρνάρη, ενώ από την πλευρά της Αστυνομίας έγινε γίνει χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών, για πρώτη φορά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕ.Λ.

Οι αντιεξουσιαστές έγραψαν και συνθήματα σε τοιχία της Βουλής επί της λεωφόρου Αμαλίας και της Βασιλίσσης Σοφίας.

Γύρω στις 11:30 το βράδυ στο εσωτερικό του Πολυτεχνείου παρέμενε μια μικρή ομάδα 30 κουκουλοφόρων καθώς οι περισσότεροι είχαν κινηθεί νωρίτερα προς την πλατεία των Εξαρχείων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα εκατό ατόμων μετά το τέλος της πορείας στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν γύρω στους 500 αντιεξουσιαστές, σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας, κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια. Εκεί, έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων ενώ πέταξαν και μολότοφ εναντίον αστυνομικών.

Η πορεία είχε ξεκινήσει από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή και στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές κατέβηκαν προς την Ομόνοια.

Ορισμένοι νεαροί μπήκαν στο Πολυτεχνείο και από εκεί εξαπέλυαν επιθέσεις κατά των αστυνομικών με ρίψεις αντικειμένων και μολότοφ.

Έξω από τα Προπύλαια, κρατώντας πανό, φώναζαν συνθήματα, ζητώντας μεταξύ άλλων κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', αλλά και του «κουκουλονόμου».

Φτάνοντας στη Βουλή, διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία έγραψαν συνθήματα με σπρέι στον τοίχο του προαυλίου της Βουλής στα «λουλουδάδικα» όπως: «Ούτε τύπου Γ' ούτε κανονικές, μπουρλότο και φωτιά σε όλες τις φυλακές», «Πόλεμος στη Δημοκρατία», «Τη Δημοκρατία δεν την προσκυνάς», «Μπάτσοι θα σας φάνε τα παιδιά σας».

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Τα γεγονότα σχολίασαν στο Twitter οι πρώην υπουργοί Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και Βασίλης Κικίλιας:

«Στο ίδιο έργο θεατής και πάλι η κυβέρνηση στα Εξάρχεια και στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας», έγραψε ο κ. Δένδιας.

«Σε αυτούς ο νόμος που θα ψηφιστεί από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέχει ασυλία!!», σχολίασε ο κ. Κικίλιας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News