default-image

Μαριάς για επιτάχυνση κατασκευής τμήματος Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών

Ελλάδα
Μαριάς για επιτάχυνση κατασκευής τμήματος Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου του τμήματος Κορίνθου-Πατρών της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών καταγγέλλει με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή στις 27/3/2015 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, καθηγητής κ. Νότης Μαριάς.

Στην ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι η κατασκευή της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 με το τμήμα Κορίνθου Πατρών να εγκαινιάζεται το 1969.  

Το 2008, η Εθνική Οδός παραχωρήθηκε στην κοινοπραξία Ολυμπία Οδός, με την κοινοπραξία να έχει αναλάβει την αναβάθμιση της Οδού με προθεσμία το 2011.

Παρότι όμως έχουν παρέλθει τέσσερα χρόνια από την προθεσμία παράδοσης του τμήματος Κορίνθου-Πατρών το έργο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.  

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, οι εργασίες βρίσκονται ήδη 7-8 μήνες εκτός χρονοδιαγράμματος με την ευθύνη να αποδίδεται στην ΕΡΓΟΣΕ η οποία δεν έχει ξεκινήσει τις εργασίες της στα 8 σημεία που η σιδηροδρομική γραμμή συναντά τον αυτοκινητόδρομο, έργο το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από κονδύλια της Ε.Ε.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μετατεθεί για ακόμη μια φορά η παράδοση του τμήματος Κορίνθου-Πατρών για το καλοκαίρι του 2016.   

Μάλιστα όσον αφορά την πρόοδο του έργου, οι εργασίες ανακατασκευής του οδικού άξονα στο τέλος του 2014 βρίσκονταν στο 62%.  

Κατόπιν ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ρωτά την Επιτροπή αν έχει διερευνήσει τα αίτια καθυστέρησης κατασκευής του ως άνω τμήματος Κορίνθου-Πατρών και αν έχει καταλογίσει τις συνακόλουθες ευθύνες στους υπευθύνους.

Και ο Νότης Μαριάς καταλήγει καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα για την επιτάχυνση της κατασκευής του τμήματος Κορίνθου-Πατρών της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών έργο που κυρίως χρηματοδοτείται από κονδύλια της Ε.Ε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News