default-image

Σαμαράς:"Αν χρεοκοπήσει η χώρα πάμε για ανακριτική επιτροπή"

Ελλάδα
Σαμαράς:"Αν χρεοκοπήσει η χώρα πάμε για ανακριτική επιτροπή"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δε μας κάλεσε σήμερα η κυβέρνηση, πιστεύω, για να συζητήσουμε για την εξεταστική Επιτροπή. Δε θέλει συναίνεση. Δεν ήρθε εδώ για να αναζητήσει την αλήθεια, εχθρούς κατασκευάζει», υποστήριξε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή για την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Περιγράφοντας με δραματικούς την κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Σαμαράς διερωτήθηκε: «Την  ώρα που η οικονομία έχει στεγνώσει από ρευστότητα, την ώρα που το δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών», γιατί ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε στη  Ουάσιγκτον, για να πετύχει αναβολή της δόσης στο ΔΝΤ;».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση αναλίσκεται σε «ψέματα και πάλι ψέματα, που όμως στοιχίζουν πια πανάκριβα στον τόπο», ενώ αντί να αξιοποιεί την όποια βοήθεια της προσφέρεται από τη Ν.Δ. ψάχνει για συγκρούσεις.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε αναλυτική αναφορά στην εισβολή αντιεξουσιαστών στη Βουλή, στις επισκέψεις στο «δολοφόνο του Παύλου Μπακογιάννη», στις "κουκούλες", αλλά και στο άρθρο του υπουργού, Γιάννη Πανούση, σχολιάζοντας: «Αλήθεια πώς φτάσαμε μέσα σε δυόμισι μήνες από τους πανηγυρισμούς του "Πρώτη φορά Αριστερά" στην Αριστερά του Τίποτα;"».

«Τρέχετε τώρα για μια ανάσα χρηματοδοτική», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με το capita.gr, καταγράφοντας ταυτόχρονα ασφυξία ρευστότητας και παράλυση της αγοράς.

Αναφερόμενος στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι θα χρειαστεί «πράγματι μια Εξεταστική Επιτροπή για την έξοδο από το μνημόνιο που σταματήσατε» ανακοινώνοντας ότι «δε θα ψηφίσουμε αυτήν την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή».

Στρεφόμενος προς τον πρωθυπουργό, ανέφερε: «Διαλέξατε, κύριε πρωθυπουργέ, τη χειρότερη στιγμή ως προς την επιλογή της συγκυρίας», προειδοποιώντας: «Άλλη Επιτροπή θα κάνουμε, ανακριτική επιτροπή, κύριε Τσίπρα", σε περίπτωση πρόκλησης πιστωτικού γεγονότος».

«Αν θέλετε να ψηφίσουμε την Εξεταστική Επιτροπή, αποσύρετε τώρα την εισηγητική έκθεση, κύριε Τσίπρα», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, εξηγώντας πως «δεν ήταν το μνημόνιο που έφερε την κρίση, ήταν η κρίση που έφερε το μνημόνιο. Να τα δούμε όλα αναλυτικά».

Ακόμη, υπενθύμισε πως «εμείς το πρώτο μνημόνιο δεν το υπογράψαμε, ούτε το ψηφίσαμε», ενώ «εσείς τάζατε κούρεμα και τώρα προσπαθείτε να πετύχετε παραμετροποίηση του χρέους».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι «σταματήσατε την πορεία εξόδου από το μνημόνιο πέρυσι το Δεκέμβριο», καταλήγοντας: «Επιτέλους κυβερνήστε! Ξεχάστε την εύκολη δραπέτευση με νέες εκλογές ή δημοψήφισμα!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News