default-image

"Ημέρες Καριέρας": Πολύτιμες συμβουλές για μαθητές-γονείς

Κρήτη
"Ημέρες Καριέρας": Πολύτιμες συμβουλές για μαθητές-γονείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργάνωσαν με τεράστια επιτυχία "Ημέρες Καριέρας", μια ανοικτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στο ξενοδοχείο Atlantis το Σάββατο το απόγευμα στις 4 Απριλίου. Σημειώθηκε κοσμοσυρροή μαθητών λυκείου της πόλης του Ηρακλείου αλλά και γονέων. Πολλοί ευχαρίστησαν αυθόρμητα τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου γι' αυτήν την πραγματική σπουδαία τους προσφορά στους μαθητές της πόλης.

Η συμμετοχή ήταν δωρεάν για όλους. Την Κυριακή, 5 Απριλίου, δόθηκε η ευκαιρία σε όσους μαθητές A' & B' Λυκείου δήλωσαν έγκαιρα συμμετοχή να περάσουν δωρεάν το test επαγγελματικού προσανατολισμού "Horizon".

Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου Κρήτης (www.poukamisas.gr) παράλληλα με τις αμιγώς εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες, από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας τους (ως Συνεκπαίδευση από το 1999), και πρώτοι μεταξύ των φροντιστηρίων της Κρήτης, σύστησαν ανεξάρτητο Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές τους και όχι μόνο.

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού όλα αυτά τα χρόνια είναι πολλαπλές: Σεμινάρια ενημερωτικά εντός και εκτός φροντιστηρίου ("Ημέρες Καριέρας"), για επιλογή Κατεύθυνσης, σπουδών, αγορά εργασίας κ.λπ., τεστ προσωπικότητας-δεξιοτήτων-ενδιαφερόντων με συμβουλευτική και προσωπικές συνεντεύξεις με μαθητές, άλλα σεμινάρια οργάνωσης χρόνου και μελέτης κ.λπ.

Οι πολλαπλές αυτές υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού υποστηρίζονται από σοβαρές συνεργασίες τους. Η σοβαρότερη είναι με την εταιρεία συμβούλων σταδιοδρομίας Orientum (www.orientum.gr), από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρίες συμβουλευτικής (σύμβουλοι σταδιοδρομίας) και επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές στην Ελλάδα.

Εδώ και δεκατρία συναπτά έτη τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου πραγματοποιούν κάθε χρόνο, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, μια κεντρική ανοικτή εκδήλωση (σε ξενοδοχείο) επαγγελματικού προσανατολισμού με το διακριτικό τίτλο "Ημέρες Καριέρας" για όλους τους μαθητές λυκείου της πόλης και τους γονείς τους, με εξαιρετική ομολογουμένως επιτυχία. Οι καλεσμένοι-εισηγητές είναι εκλεκτοί, η οργάνωση πολύ προσεγμένη, και η κάλυψη της εκδήλωσης από τα Μ.Μ.Ε. δεδομένη. Σημαντική επίσης είναι και η προώθηση της εκδήλωσης, το προηγούμενο διάστημα, με προβολή από τα Μ.Μ.Ε. και βοήθεια από χορηγούς. Το αποτέλεσμα είναι η τεράστια συμμετοχή μαθητών και γονέων.

Έτσι και φέτος τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργάνωσαν "Ημέρες Καριέρας", μια ανοικτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού  στο ξενοδοχείο Atlantis, το Σάββατο το απόγευμα στις 4 Απριλίου, με εισηγητή τον κ. Σπύρο Μιχαλούλη, οικονομολόγο-σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Μ.Sc.), μέλος της Δ/νσης της εταιρείας συμβούλων σταδιοδρομίας Οrientum (www.orientum.gr), κατεξοχήν αρμόδιο σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, σπουδών και αγοράς εργασίας στην Ελλάδα. O ίδιοs είναι συγγραφέας του εξαιρετικού Οδηγού Σπουδών "Πάμε Πανεπιστήμιο", ο οποίος παρουσιάζει αναλυτικά τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Στην εισήγησή του παρουσίασε όλα τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους αλλά και τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Έτσι πρότεινε τεκμηριωμένα σωστές επιλογές σπουδών και επαγγέλματος.

Στο μέσον της εισήγησής του οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν άμεσα - διά ζώσης - με 24 επιτυχημένους επαγγελματίες της πόλης από διάφορους χώρους, προκειμένου να πάρουν οι ίδιοι πληροφορίες για τις συνθήκες των επαγγελμάτων τους και τις προοπτικές τους.

Στο τέλος ο κ. Μιχαλούλης έδωσε συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Δεν παρέλειψε βέβαια να μιλήσει για το Νέο Λύκειο αλλά και το νέο εξεταστικό σύστημα, σύμφωνα φυσικά με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Τέλος, την επόμενη μέρα (5 Απριλίου) δόθηκε η ευκαιρία σε όσους μαθητές A' & B' Λυκείου δήλωσαν έγκαιρα συμμετοχή να περάσουν δωρεάν το test επαγγελματικού προσανατολισμού -επαγγελματικών ενδιαφερόντων της Orientum, "Horizon". Πρόκειται για ένα αξιόπιστο ερωτηματολόγιο που διερευνά την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του μαθητή. Η διαδικασία-συμμετοχή του μαθητή στο σχετικό Test ήταν διάρκειας περίπου 30 λεπτών. Τα Test διενεργήθηκαν στο Κέντρο Ελευθέρων σπουδών Success, Μονής Πρεβέλης 3.

Τις εβδομάδες μετά τη διενέργεια του test θα ακολουθήσει ατομική συμβουλευτική ανάλυση των αποτελεσμάτων του test (προσωπική εκτυπωμένη έκθεση αποτελεσμάτων) από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, με στόχο το σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών που συμμετείχαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News