Ελλάδα

Στη ΓΑΔΑ η Βίκυ Σταμάτη για να καταθέσει για τα εξοπλιστικά

Στη ΓΑΔΑ θα μεταφερθεί η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά από επίσημο αίτημα που υπέβαλε διά του συνηγόρου της, για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση, θα καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου μετά από αίτημα της ίδιας, προκειμένου όπως υποστηρίζει να κατονομάσει πρόσωπα και να καταθέσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για καταβολές στα εξοπλιστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Σταμάτη αποφάσισε να μιλήσει για την υπόθεση μετά την επικοινωνία που είχε με τον κ. Πεπόνη, «για λόγους εμπιστοσύνης» και όχι ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπως θα ήταν το νομικά ορθό, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των παράνομων αμοιβών του συζύγου της, πρώην υπουργού, και των συγκατηγορουμένων τους. Η συνεννόηση έγινε την Παρασκευή, μετά τη σύλληψή της στο Χαϊδάρι.

Την απόφασή της να μιλήσει γνωστοποίησε το απόγευμα της Κυριακής ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί της.

Η εξέλιξη αυτή έχει ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η υπόθεση των εξοπλιστικών εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό και στις 29 Απριλίου θα εξεταστούν πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου και άλλοι.

Σχόλια