Ελλάδα

''Η τρόικα θέτει σε κίνδυνο και την ασφάλεια των πτήσεων''

Την πολιτική της τρόικας που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων στο  FIR Αθηνών κατήγγειλε με Ερώτηση του στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι με την Απόφαση 1090 του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 2050 Β 29/07/2014) και με στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΧ) απέκτησε πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς  1) «Προϊόν από τη μεταβίβαση μελλοντικών εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου από το Eurocontrol» και 2) «Λογαριασμός τελών Διαδρομής που αποδίδονται από το Eurocontrol».

Έτσι ο ΟΔΔΧ «βάζει χέρι» σε κονδύλια που καταβάλλονται στο Eurocontrol από τα διερχόμενα αεροσκάφη που διασχίζουν το FIR Αθηνών και εν συνεχεία διοχετεύονται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για στοχευμένες δράσεις, όπως είναι οι επενδύσεις για την συντήρηση των συστημάτων αεροναυτιλίας για τη διασφάλιση του ύψιστου δυνατού επιπέδου ασφάλειας πτήσεων.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η ανωτέρω Υπουργική Απόφαση εγκυμονεί εξαιρετικά σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων των αεροπορικών εταιριών.

Συνιστά κατάφωρη παραβίαση του δικαίου της Ε.Ε. καθώς κοινοτικά κονδύλια κατ' απαίτηση της τρόικας χρησιμοποιούνται με παράνομο και στρεβλό τρόπο και μάλιστα για τη μείωση του δημοσίου χρέους που έχει αποδειχθεί ότι είναι επονείδιστο».

Κατόπιν ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ρωτά την Επιτροπή εάν είναι ενήμερη για την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση και ποιες εκτιμά ότι μπορεί να είναι οι αρνητικές συνέπειες της εφαρμογής της στο επίπεδο ασφάλειας των πτήσεων.

Και ο Νότης Μαριάς καταλήγει καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα για την τήρηση του δικαίου της ΕΕ. και τη συνακόλουθη ανάκληση της παραπάνω παράνομης Υπουργικής Απόφασης.

Σχόλια