Ελλάδα

Κουίκ για 100 δόσεις: Ο πρώτος που θα σπεύσει να κάνει ρύθμιση

«Βαρέθηκα να ακούω κάθε μέρα την ίδια κινδυνολογία για την πατρίδα μας. Ότι δήθεν βαδίζουμε στη καταστροφή» τόνισε σε δηλώσεις του στην Κομοτηνή, ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό της επετείου της Μάχης των Οχυρών, στη Νυμφαία.

«Οι δανειακές υποχρεώσεις που φόρτωσαν την Ελλάδα Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς και Βενιζέλος με τα μνημόνιά τους, θα εκπληρωθούν και από τον Ιούλιο θα τρέξει πλέον ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, που δεν θα έχει δηλητηριώδεις συνταγές» υπογράμμισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Στα τέσσερα πρώτα χρόνια που θα κυβερνήσουμε, θα εκπληρωθούν όλες οι υποσχέσεις των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ για να χαμογελάσει η ελληνική οικογένεια και να αναστηθεί η ελληνική αγορά». Για την ΕΡΤ είπε ότι κατατίθεται την Τρίτη το σχετικό νομοσχέδιο για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ότι θα επαναλειτουργήσει μετά το Πάσχα.

Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων προς την Εφορία, ο υφυπουργός ανέφερε ότι, λόγω προετοιμασίας των υπαλλήλων μηχανογράφησης του ΥΠΟΙΚ «το σύστημα θα ανοίξει για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μετά το Πάσχα» και τόνισε ότι η ρύθμιση «θα σώσει κόσμο» και ότι είναι η «δημοφιλέστερη παρέμβαση της νέας κυβέρνησης». Αποκάλυψε δε, ότι και ο ίδιος θα ενταχθεί στη ρύθμιση, καθώς παρότι για σαράντα χρόνια ήταν συνεπής φορολογούμενος, τα τελευταία πέντε, έξι χρόνια λόγω επαγγελματικών δυσκολιών αναγκάστηκε να πληρώνει μικρότερες δόσεις, όταν μπορούσε, με συνέπεια η εφορία, σε εφαρμογή του νόμου, να παρακρατά στην πηγή μέρος των χρημάτων του πριν μπουν στον τραπεζικό λογαριασμό του, ενώ κατάσχεσε και το σπίτι του, που ήταν πολλαπλάσιας αξίας του χρέους του.

«Ο πρώτος που θα σπεύσει για να κάνει ρύθμιση, είμαι εγώ! Ανάμεσα στους χιλιάδες υπόχρεους πολίτες, είμαι και εγώ…Να βγω από έναν εφιάλτη. Δεν διαφέρω από τους άλλους φορολογούμενους που μπήκαν σε αυτήν τη μνημονιακή δοκιμασία», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε:

«Προτρέπω να το πράξουν άμεσα, από τις πρώτες μέρες κιόλας, όσοι βουλευτές και υπουργοί, τωρινοί και προηγούμενοι χρωστούν, όπως κι εγώ. Ξέρω πολλούς που μου έχουν πει προβλήματα ανάλογα με τα δικά μου. Αλλά ας είμαστε οι πρώτοι που θα αρχίσουμε να γεμίζουμε τα κρατικά ταμεία, όταν η απελθούσα κυβέρνηση μας άφησε κληρονομιά 70 δισ. μαύρη τρύπα».

Σχόλια