default-image

Χρυσόγονος: "Προσφυγή στο λαό αν δεν ικανοποιεί η συμφωνία"

Ελλάδα
Χρυσόγονος: "Προσφυγή στο λαό αν δεν ικανοποιεί η συμφωνία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει εκ νέου η συζήτηση για το ενδεχόμενο να στηθεί κάλπη - είτε δημοψηφίσματος, είτε πρόωρων εκλογών - στην περίπτωση που δεν ικανοποιεί το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Υπέρ αυτής της εκδοχής τάχθηκε το πρωί του Σαββάτου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

«Έχουμε λαϊκή εντολή για να φέρουμε καλύτερο αποτέλεσμα», τόνισε σε δηλώσεις του στο Mega ο κ. Χρυσόγονος, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση. «Αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει στη συνέχεια να έρθει στα συλλογικά όργανα, παραδείγματος χάρη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είμαστε ικανοποιημένοι το φέρνουμε στη Βουλή, αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι το πηγαίνουμε στο λαό. Αν δεν καταφέρουμε να φέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει να αναζητηθεί λαϊκή εντολή», είπε.

Επισήμανε, δε, ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει λαϊκή εντολή ούτε για ρήξη ούτε για υποχώρηση σε εξωφρενικές απαιτήσεις εκ μέρους των δανειστών και συνέχιση του μνημονιακού προγράμματος, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι λόγω των προβλημάτων που προκαλούνται στην οικονομία από τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν και πάντως εντός Απριλίου.

«Εάν τελικώς οι δανειστές ακολουθήσουν μια αδιάλλακτη γραμμή επιμένοντας στο email Χαρδούβελη ή και σε χειρότερα, εκεί είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εντολή να τα ψηφίσει αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υπογράμμισε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εντολή να ψηφίσει όσα αναφέρονται στο email Χαρδούβελη ή χειρότερα και σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν «τότε θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του το εκλογικό σώμα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News