default-image

Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου-Δε θα ζητήσει έκτακτο Eurogroup

Ελλάδα
Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου-Δε θα ζητήσει έκτακτο Eurogroup

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις ώρες διήρκεσε η σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, λίγες ημέρες πριν την ημερομηνία-"ορόσημο" της 9ης Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να μη ζητήσει έκτακτο Eurogroup και το ελληνικό πρόγραμμα να συζητηθεί στις 24 Απριλίου.

Ήταν μία από τις πολλές συσκέψεις που καλεί το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός, η οποία ωστόσο είχε την ιδιαιτερότητα ότι διεξήχθη έπειτα από ένα δημοσίευμα του Spiegel, που αποκάλυπτε ένα κάθε άλλο παρά θετικό κλίμα για την Ελλάδα στο τελευταίο EuroWorking Group, αλλά και την ανάκληση του προσωπικού του ΔΝΤ από την Αθήνα.

Το ΥΠΟΙΚ σχολίασε, με ανακοίνωσή του, ότι τα όσα φέρονται να διημείφθησαν στην τηλεδιάσκεψη της περασμένης Τετάρτης και οι βολές του κ. Νίκου Θεοχαράκη για τα τεχνικά κλιμάκια δεν ισχύουν, ενώ απέδωσε στο Πάσχα των Καθολικών την ανάκληση των υπαλλήλων του ΔΝΤ.

Λίγο πριν τις 6 χθες αποχώρησαν μαζί από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι δύο άνδρες δεν έφυγαν με το συνηθισμένο τρόπο των άλλων υπουργών, δηλαδή με τα υπουργικά αυτοκίνητα, αλλά με τη μηχανή του κ. Βαρουφάκη.

Αυτή τη φορά, όμως, όπως αναφέρει το protothema.gr, αν και ο "μηχανόβιος" υπουργός φορούσε κράνος, ο κ. Τσακαλώτος διέπραξε την παρανομία και ανέβηκε στο δίκυκλο χωρίς το απαραίτητο αξεσουάρ.

Λίγο μετά, από το Μέγαρο Μαξίμου βγήκε ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος συμμετείχε επίσης στη σύσκεψη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Σταθάκης, κληθείς να απαντήσει για το πώς πήγε η σύσκεψη, είπε: «Μια χαρά, είμαστε σε καλό δρόμο».  

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση για το αν τελειώνουν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας: «Δε νομίζω, είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση».

Στη σύσκεψη, στην οποία συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των τεχνικών κλιμακίων και θέματα σχετικά με τη ρευστότητα, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για διεθνείς οικονομικές σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News