default-image

Μαριάς: Ζητά αναδιαμόρφωση κονδυλίων ΕΣΠΑ για την ανεργία

Οικονομία
Μαριάς: Ζητά αναδιαμόρφωση κονδυλίων ΕΣΠΑ για την ανεργία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση αναδιαμόρφωση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ώστε να δημιουργηθούν 330.000 νέες θέσεις εργασίας σε κοινωφελή προγράμματα ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή στις 27/3/2015 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην ερώτησή του ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής αναφέρει ότι στη φτωχοποιημένη από το μνημόνιο Ελλάδα η ανεργία τον Οκτώβριο του 2014 ανήλθε στο 25,8%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα (αναζητούντων εργασία) ανήλθε το Νοέμβριο του 2014 στα 854.517 άτομα.

Επιπλέον αναφέρει ότι «είναι ευρέως γνωστό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη ότι τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας βοηθούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους. Ήδη η ανεργία στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2014 έφτασε στο 26%, ενώ η ανεργία των νέων έφτασε στο 51,2% λόγω ακριβώς της μνημονιακής πολιτικής της τρόικας».

Και ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής καταλήγει ζητώντας από την Επιτροπή να σταματήσει τη μνημονιακή πολιτική λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής που γέμισε την Ελλάδα με στρατιές ανέργων και σε συνεργασία με τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές να συμφωνήσει στην αναδιάρθρωση των κονδυλίων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την άμεση δημιουργία 330.000 θέσεων εργασίας για δύο χρόνια μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News