default-image

Ολοκληρώθηκαν οι συνδιασκέψεις των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ

Ελλάδα
Ολοκληρώθηκαν οι συνδιασκέψεις των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκαν σε όλες τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ οι δίχρονες συνδιασκέψεις των Τομεακών Οργανώσεων και των Οργανώσεων Περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Περισσού, «στις συνδιασκέψεις έγινε συλλογική συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και τη μετεκλογική κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την ανάληψη της αστικής διαχείρισης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Έγινε αποτίμηση της δουλειάς των κομματικών οργανώσεων από τις προηγούμενες συνδιασκέψεις, που έγιναν πριν το 19ο Συνέδριο, πριν 2 χρόνια, και αναδείχτηκε η πείρα από την πολιτική, ιδεολογική και μαζική παρέμβαση των κομματικών οργανώσεων στο χώρο ευθύνης τους. Η διαδικασία συνέβαλε να συνειδητοποιηθούν τα κενά και οι αδυναμίες που παρουσιάστηκαν στην πορεία υλοποίησης των στόχων και κύριων καθηκόντων, που έβαλε το 19ο Συνέδριο του κόμματος για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Για την κομματική οικοδόμηση και ανασύνταξη του κινήματος, τη διεύρυνση της πολιτικής του επιρροής στην εργατική τάξη και τη νεολαία, την προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας. Καθορίστηκαν οι στόχοι και τα καθήκοντα για το επόμενο δίχρονο».

Στις συνδιασκέψεις εκλέχτηκαν και τα νέα καθοδηγητικά όργανα για το επόμενο δίχρονο μέχρι το 20ό Συνέδριο το 2017. Στα νέα καθοδηγητικά όργανα που εκλέχτηκαν, Τομεακές και Επιτροπές Περιοχών, το 25,8% των μελών τους εκλέγεται για πρώτη φορά. Οι νέοι γραμματείς Τομεακών Οργανώσεων αποτελούν το 34,6 %, οι γυναίκες το 30,2%, ενώ οι νέοι γραμματείς Επιτροπών Περιοχής αποτελούν το 20%, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News