default-image

ΚΚΕ: "Η κυβέρνηση ψάχνει άλλοθι μέσω της εξεταστικής"

Ελλάδα
ΚΚΕ: "Η κυβέρνηση ψάχνει άλλοθι μέσω της εξεταστικής"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια, αναζητά άλλοθι για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν κατάργησε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά αντίθετα τα εφαρμόζει ήδη κανονικότατα και τα επεκτείνει παραπέρα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκαλύπτει συνειδητά τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, επειδή ακριβώς κινείται και η ίδια στον ίδιο δρόμο.

Η πρόταση αυτή επιχειρεί να αποσιωπήσει το γεγονός ότι τα μνημόνια δεν ήταν η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, που ακόμη είναι σε εξέλιξη. Επιχειρεί να "βγάλει λάδι" την πολιτική της Ε.Ε. και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα απ' τα μνημόνια με βίαιο και γρήγορο τρόπο, όμως αποτελούν κατευθύνσεις που εφαρμόζονται σ' όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. Τα μνημόνια ήταν επιλογή της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα, για να φορτωθεί η κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και να γίνει ελεγχόμενα η όποια απαξίωση του κεφαλαίου, που συνοδεύει αναγκαστικά τις οικονομικές κρίσεις.

Απ' αυτήν την άποψη υπάρχουν αδιαμφισβήτητες πολιτικές ευθύνες σ' όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις και όχι μόνο σ' εκείνες της περιόδου 2009-2014, χωρίς ν' αποκλείονται και άλλου είδους ευθύνες που μπορούν φυσικά να διερευνηθούν.

Το ΚΚΕ θα συμμετέχει στην εξεταστική επιτροπή, προκειμένου να αποκαλύψει στον ελληνικό λαό αυτήν την αλήθεια, ώστε ο ίδιος να φτιάξει τη δική του τελική "εξεταστική επιτροπή" σε βάρος της Ε.Ε., του κεφαλαίου και όλων των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν, χθες και σήμερα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News