Ελλάδα

Αντιεξουσιαστές έφτασαν ως το προαύλιο της Βουλής

Ως το προαύλιο της Βουλής κατάφερε να φτάσει ομάδα αντιεξουσιαστών, περίπου 20 ατόμων, οι οποίοι άνοιξαν πανό, πέταξαν φυλλάδια και φώναξαν συνθήματα.

Το πανό έγραφε «αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας - άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων».

Το περιστατικό διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν χωρίς να σημειωθεί ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία απέκλεισε την ομάδα των αντιεξουσιαστών και προχώρησε σε 20 προσαγωγές.

Μαξίμου: «Προκλητική και ακατανόητη η εισβολή»

Την ενέργεια καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Είναι προκλητική και ακατανόητη η σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δε θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε.

Η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση. Ποιους λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια;», σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης.

Και κατέληξε: «Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι, καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση της έννομης τάξης».

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Σφοδρή επίθεση στην πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την εισβολή των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής.

«Άθλια η εικόνα της Βουλής. Αρκετά πια με τα γραμμάτια που πρέπει να εξαργυρώσει η πρόεδρος στους γνωστούς αγνώστους που έχει υπερασπιστεί», έγραψε ο πρώην υπουργός της Ν.Δ.

Την εισβολή των αντεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής σχολίασε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

«Πριν από μια εβδομάδα είχα δηλώσει ότι φοβάμαι πως το επόμενο βήμα θα είναι οι αντιεξουσιαστές να μπουν στην Κατεχάκη. Έκανα λάθος, μπήκαν στη Βουλή. Μιλάμε για ξέφραγο αμπέλι. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Δριβελέγκας.

«Ήμουν έξω από τη Βουλή και ξαφνικά βλέπω 30-40 άτομα ίσως και περισσότερα να τρέχουν, να περνάνε κάτω από την μπάρα που είναι για τα αυτοκίνητα και να τρέχουν, να πετάνε τα φεϊγβολάν και κρατούσαν και ένα πανό το οποίο σήκωσαν.

Τέτοιο πράγμα - είμαι από το 1993 βουλευτής - στη Βουλή δεν έχω ξαναδεί. Και νομίζω ότι ο κ. Πανούσης αυτήν τη στιγμή, ο ίδιος, πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του. Πρέπει να παραιτηθεί. Διότι καταλύουν τη Δημοκρατία», είπε ο κ. Δριβελέγκας.

Σχόλια