default-image

Συνάντηση σε πνεύμα συνεργασίας

Ελλάδα
Συνάντηση σε πνεύμα συνεργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πολύ καλό κλίμα και με πνεύμα συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη με τον τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Στη συνάντηση στην οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του κ. Αυγενάκη συζήτησαν για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα, για τους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες, αλλά και τη διαδικασία παραχώρησης των αεροδρομίων.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Αυγενάκη για το σκεπτικό που εξελίσσει η Κυβέρνηση σε ότι αφορά τα έργα, τα διόδια στους οδικούς άξονες, για την παραχώρηση των αεροδρομίων, για την ακύρωση της αναμενόμενης δημοπράτησης του έργου της Πατρών-Πύργου, το ΒΟΑΚ, το αεροδρόμιο Καστελίου και το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", ενώ ο κ. Αυγενάκης υπέβαλλε προτάσεις τις οποίες ο υπουργός δεσμεύτηκε να αξιολογήσει και να συζητήσουν εκ νέου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης δήλωσε: «Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Αυγενάκη για την ανάληψη του Τομέα Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μία πολύ δημιουργική συνεργασία για το επόμενο διάστημα. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια πρώτη συζήτηση εφ' όλης της ύλης που αφορά τα θέματα του υπουργείου. Τον ενημέρωσα για μια σειρά από θέματα, πολλά από τα οποία αφορούν και την Κρήτη, αλλά και άλλα θέματα του υπουργείου όπως αυτά των αυτοκινητοδρόμων, θέματα των υποδομών, των αεροδρομίων και εξήγησα ποιες είναι οι θέσεις και οι σκέψεις της Κυβέρνησης. Προσδοκώ μια καλόπιστη και σκληρή αντιπολιτευτική τακτική από την πλευρά του και νομίζω ότι θα είναι η συνεργασία μας εξαιρετική για το καλό όλων».

Από πλευράς του ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συναντηθήκαμε σήμερα με τον κ. Σταθάκη. Είχαμε μία εξαιρετική συζήτηση και ενημέρωση για όλα τα βασικά αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην επικράτεια, για τους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες, για την διαδικασία παραχώρησης των αεροδρομίων. Ενημερώθηκα από τον υπουργό για το σκεπτικό που εξελίσσει σιγά-σιγά η νέα κυβέρνηση σε ότι αφορά τα έργα γενικότερα. Υπήρξαν κάποιες προτάσεις από μέρους μας, τις οποίες δεσμεύτηκε να αξιολογήσει και το αμέσως επόμενο διάστημα να δούμε εκ νέου από κοντά. Συζητήσαμε για την λογική που αναπτύσσεται από πλευράς της κυβέρνησης για τα διόδια και γενικότερα για το πνεύμα στο χώρο των επενδύσεων. Το βέβαιο είναι ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση και εγώ ως Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα συνεργαστούμε σωστά και μεθοδικά σε όλα τα επίπεδα. Δήλωσα στον υπουργό ότι όπου χρειάζεται θα έχει τη στήριξη μας, διότι το καλό του τόπου αυτή τη στιγμή επιβάλλει συνεργασίες καλό πνεύμα και καλό επίπεδο συζήτησης και διαλόγου, πράγμα το οποίο μεταξύ μας υπάρχει ήδη. Όπου όμως υπάρχει διαφωνία θα καταθέτουμε με επιχειρήματα πάντα την άποψή μας. Στόχος είναι να καταφέρουμε το καλύτερο για την Ελλάδα, το καλύτερο για τον τόπο μας.

»Ιδιαιτέρως όμως για την Κρήτη συζητήσαμε για τρία βασικά θέματα. Το ένα ακούει στο όνομα ΒΟΑΚ. Άκουσα με ικανοποίηση τον κ. Σταθάκη να έχει μια καλή πληροφόρηση χωρίς ιδεοληψίες που εμένα με χαροποιεί κι εν ευθέτω χρόνω ο ίδιος θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες και εμείς όπου χρειαστεί θα είμαστε στο πλευρό του ή θα αντιπροτείνουμε αντίστοιχα.

»Επίσης, συζητήσαμε για το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, τη βασική πύλη εισόδου για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο στην Κρήτη. Εδώ αυτά που πρέπει να γίνουν είναι τα άμεσα και τα μεσοπρόθεσμα. Σε αυτό τον τομέα η συνεργασία μας θα είναι στενή για να έχουμε άμεσα αποτελέσματα για το καλό της Κρήτης και το καλό του Ηρακλείου.

»Τέλος μιλήσαμε για το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Μια υπόθεση που μας έχει απασχολήσει πολύ, νομίζω όμως ότι τις πληροφορίες και τις περαιτέρω λεπτομέρειες θα τα δώσει ο ίδιος ο κ. Υπουργός και εμείς από τη δική μας πλευρά, όπου χρειαστεί θα έχει τη στήριξή μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News