Ελλάδα

Δέκα βουλευτές ανησυχούν για την προετοιμασία των πανελλαδικών

Τα προηγούμενα χρόνια οι διαδικασίες προετοιμασίας των πανελλαδικών εξετάσεων ξεκινούσαν από τις αρχές Μαρτίου. Φέτος, παρά την έναρξη των πανελλαδικών στις 18 Μαΐου, δεν έχει αρχίσει ακόμα η οργάνωση των βαθμολογικών κέντρων. Αυτά υποστηρίζουν 10 βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι πρώην υπουργοί της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Ευριπίδης Στυλιανίδης, που σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας κάνουν λόγο για «μια πρωτόγνωρη και ανησυχητική καθυστέρηση στην προετοιμασία διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και στην οργάνωση των βαθμολογικών κέντρων».

Οι βουλευτές επισημαίνουν πως το υπουργείο Παιδείας δεν έχει καν προχωρήσει στην επιλογή των 13 περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης, οι οποίοι, «σύμφωνα και με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, είναι οι επόπτες των εξετάσεων και οι υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή τους σε κάθε περιφέρεια». Μάλιστα, αφήνουν αιχμές για τους λόγους για τους οποίους το υπουργείο Παιδείας δεν ολοκληρώνει την επιλογή των 13 περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης.

Οι βουλευτές υποστηρίζουν πως «από σχετικές αναφορές των ΜΜΕ πληροφορούμαστε ότι αιτία της καθυστέρησης αποτελεί η διαφωνία του υπουργού Παιδείας με τον αναπληρωτή υπουργό του, και ο λόγος της διαφωνίας είναι τα κριτήρια επιλογής των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, μαθαίνουμε ότι υπάρχουν πιέσεις για τις θέσεις αυτές να επιλεγούν πρόσωπα τα οποία πρόσκεινται στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ότι δε διαθέτουν τα προβλεπόμενα προσόντα».

Σχόλια