Ελλάδα

Αποχώρησε η Ν.Δ. από την συζήτηση στη Βουλή

Αποχώρησε η Ν.Δ. από την συζήτηση στη Βουλή όταν η Πρόεδρος της Βουλής θέλησε να δώσει τον λόγο επί του προσωπικού στον Αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατά την δευτερολογία του είπε ότι «αν είχε κάνει ένας δικός μας αυτά που έκανε ο Κατρούγκαλος θα είχαμε αυτή την ανοχή από τα μέσα ενημέρωσης».

Η κ. Κωνσταντοπούλου επέκρινε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ο οποίος εκτός μικροφώνου όρθιος φώναζε «δεν σας επιτρέπω. Και σας το λέω για άλλη μία φορά. Δεν συμπεριφέρεστε σαν Πρόεδρος της Βουλής, αλλά ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Καθίστε κάτω και μην απειλείτε το Προεδρείο», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέχεια άρχισε να φωνάζει ο τ. Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Η δουλειά της Προέδρου δεν είναι να ρίχνει λάδι στη φωτιά», ακούσθηκε να λέει. Η πρόεδρος της Βουλής του ζήτησε να καθίσει κάτω, ενώ από την πλευρά της ΝΔ συνεχίσθηκαν οι φωνασκίες και οι αντιδράσεις.

«Αυτό που σας λέω εγώ. Εγώ προσωπικά αποχωρώ αν πάρει τον λόγο», φώναξε ο Β. Μεϊμαράκης και τελικά μετά από λίγα δευτερόλεπτα αποχώρησε σύσσωμη η Ν.Δ.

Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, αντέδρασε όταν δόθηκε ο λόγος για μία διευκρίνιση στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη.

Ο κ. Βενιζέλος φώναξε πολύ έντονα και η πρόεδρος της Βουλής του επεσήμανε: «Αυτόν τον τρόπο "απαιτώ να μου δώσετε τον λόγο" που τον βρήκατε;»

«Δεν υπάρχει συνεδρίαση της Βουλής που να μην την υπονομεύετε με παραβιάσεις του Κανονισμού, με πρόκληση έντασης», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια