Ελλάδα

"Μετατρέπετε την κοινωνία σε κοινωνία χαμηλών προσδοκιών"

«Δέκα εβδομάδες παίζετε το ίδιο παιχνίδι για να περάσετε μία εβδομάδα, αλλά πάντα από χειρότερες θέσεις και μόνο και μόνο για να περάσετε μία εβδομάδα», υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι μετατρέπει την ελληνική κοινωνία σε κοινωνία χαμηλών προσδοκιών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «το μνημόνιο 3 λέγεται νέο αναπτυξιακό συμβόλαιο» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θέλετε να την κάνετε γυριστή χωρίς κόστος».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ο Ε. Βενιζέλος αναρωτήθηκε «τι σας πείραζε να πάρετε με τις δικές μας θέσεις; Θα σας πω: οι συμβολισμοί, οι λέξεις και οι προστασία των δικών σας ψεμάτων» και είπε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση σας άφησε ένα καθαρό και ασφαλές πλαίσιο για να κινηθεί η χώρα».

«Μην εγκαταλείψετε το εθνικό κεκτημένο», είπε.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε ταμειακό αδιέξοδο το οποίο έχει μετατρέψει σε στρατηγικό αδιέξοδο.

«Δεν είναι για γέλια, είναι κλαυσίγελος», πρόσθεσε, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι έκρυβε την παράταση της δανεικής σύμβασης για να μην φανεί ότι της πήραν «μέσα από τα χέρια» τα 11 δισ. του ΤΧΣ και τώρα διεκδικεί να πάρει πίσω το 1,2 δισ.  

«Ωραία, σκληρή διαπραγμάτευση», συμπλήρωσε.

«Ζητάτε από την αντιπολίτευση τα ρέστα για τα δημαγωγικά ψέματά σας των τελευταίων πέντε ετών. Ε, αυτό πάει πάρα πολύ», είπε εμφατικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια