default-image

"Δε στηρίζουμε την επιστροφή σε ένα νέο κύκλο θυσιών"

Ελλάδα
"Δε στηρίζουμε την επιστροφή σε ένα νέο κύκλο θυσιών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Νέο Μερκελιστή» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Βουλή για την διαπραγμάτευση. «Θα σας στηρίξουμε, αν και δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε», δεσμεύθηκε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και πρόσθεσε πως «αν ξαναγυρίσετε τη χώρα σε ύφεση και ελλείμματα δεν μπορούμε να στηρίξουμε την επιστροφή σε ένα νέο κύκλο θυσιών που δεν χρειάζεται», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση «να βρούμε πακέτο μέτρων». «Όσο συνεχίζεται το θέατρο μίας εικονικής διαπραγμάτευσης η κατάσταση θα επιδεινώνεται», υπογράμμισε.

«Ζητάτε συναίνεση σε τι; Σ' αυτά που δεν γνωρίζουμε; Ποιους φοβάστε. Τους δικούς μας βουλευτές ή τους δικούς σας; Χτυπάτε την αντιπολίτευση για να σας ακούσουν οι δικοί σας που δεν σας αφήνουν να κυβερνήσετε», υπογράμμισε ο Α. Σαμαράς και ζήτησε από την κυβέρνηση να φέρει την επέκταση της συμφωνίας στη Βουλή. «Θέλετε να καταστήσετε συνυπεύθυνους τους Βουλευτές σας στην «κωλοτούμπα» που εσείς είστε έτοιμος να κάντε, αλλά εκείνοι όχι», είπε χαρακτηριστικά.

«Λύστε το πρόβλημα εκεί που υπάρχει και το πρόβλημα υπάρχει εδώ, στην Κοινοβουλευτική σας Ομάδα. Άλλα λέει για τον ΟΛΠ ο Δραγασάκης και άλλα ο Δρίτσας», είπε και προειδοποίησε τον Πρωθυπουργό πως «το πρόβλημα είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του κόμματός σας θέλει να οδηγήσει την χώρα σε ρήξη».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε αντιπαράθεση με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν απάντησε στην αναφορά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την παρουσία στην λίστα Λαγκάρντ του στενού του συνεργάτη Σταλυρου Παπασταύρου. «Επειδή είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής, θα τα πω ευθέως. Σας αρέσει η τεθλασμένη; να το εννοείτε και να μην το λέτε;», είπε ο Α. Σαμαράς. «Μην υποτιμάτε τις γυναίκες», του επεσήμανε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, η οποία επανήλθε μετά το τέλος της ομιλίας του Προέδρου της Ν.Δ. συνιστώντας «να είστε πιο εγκρατείς σε ρατσιστικούς και σεξκιστικούς χαρακτηρισμούς». Ο Α. Σαμαράς αντέδρασε έντονα. «Λογοκρισία δεν θα δεχθώ και δεν δέχομαι. Από το 1977 είμαι σ' αυτά τα έδρανα και τέτοια συμπεριφορά δεν έχω δει», είπε όρθιος και πρόσθεσε «λογοκρισία δεν δεχόμαστε. Τελειωμένα. Και ότι λέω το εννοώ».

Αναφερόμενος στην ουσία του θέματος Παπασταύρου, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ο Α. Σαμαράς τόνισε: «μακάρι να είχε η Ελλάδα 10 Παπασταύρου. Συμμετείχε αποφασιστικά στις διαπραγματεύσεις. Γι' αυτά που είπατε έχουν δοθεί απαντήσεις και έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες». «Ξέρω γιατί το κάνατε. Θέλετε να κατασκευάσετε στη ΝΔ ένα Κατρούγκαλο. Δεν θα το καταφέρετε», εκτίμησε.

Για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο Α. Σαμαράς είπε πως «εσείς, ο νέος Μερκελιστής, μετατρέψατε τις γερμανικές οφειλές σε ηθική υποχρέωση», ενώ για το «ουδείς αναμάρτητος» σημείωσε πως το είπε σε ξένα μέσα όταν γερμανικά κόμματα έλεγαν ότι δεν τους ενδιαφέρει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Η δευτερολογία του κ. Σαμαρά

Στη δευτερολογία του, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να φέρει τη λίστα με τα μέτρα, για να γίνει κριθούν, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση υπέγραψε μνημόνιο.

«Μιλάτε για ύφεση αλλά έχετε κάνει ήδη στάση πληρωμών. Και για τον ΕΝΦΙΑ, ούτε κουβέντα», πρόσθεσε.

«Ολόκληρο το λόμπι της δραχμής σας στήριξε προεκλογικά και μετεκλογικά κ. Τσίπρα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Όλη η Ευρώπη πηγαίνει προς τα πάνω κι η Ελλάδα προς τα κάτω. Δεν το έχετε το θέμα των οικονομικών», τόνισε, ενώ άφησε αιχμές για τον κ. Κατρούγκαλο.

«Μας φέρατε σήμερα εδώ όχι για να μας ενημερώσετε, αλλά για να σας ακούσει η αριστερή σας πτέρυγα», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News