Ελλάδα

"Καλοδεχούμενη οποιαδήποτε συζήτηση για τη διαπραγμάτευση"

Καλοδεχούμενη χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη συζήτηση που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα στη Βουλή, με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση, «έστω και με την κολοβή και συνοπτική διαδικασία του άρθρου 142A», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

«Είναι καλοδεχούμενη για να καταλάβει η ίδια η κυβέρνηση με τους βουλευτές της πού βρισκόμαστε και πόσο ρηχά και επικίνδυνα είναι τα επικοινωνιακά και γλωσσικά παιχνίδια», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει ότι αυτή η διαδικασία δεν καλύπτει το γεγονός ότι η τροποποίηση / παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης» υπογράφτηκε από την κυβέρνηση ερήμην της Βουλής και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση.

«Δεν καλύπτει επίσης  το γεγονός ότι πήραν μέσα από τα χέρια της κυβέρνησης τα 11 δισ. ευρώ του αποθεματικού του ΤΧΣ και τώρα η κυβέρνηση εκλιπαρεί να πάρει πίσω το 1,2 δισ., λόγω της οξύτατης ταμειακής ανάγκης στην οποία έχει φέρει την χώρα η ανερμάτιστη στάση της ίδιας της κυβέρνησης», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια