Ελλάδα

Γεύμα προς τιμήν του πρέσβη της Κίνας παρέθεσε η Ελ. Κουντουρά

Γεύμα προς τιμήν του πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli, καθώς και εκπροσώπων κορυφαίων κινεζικών ΜΜΕ και μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Costa Atlantica, με αφορμή την άφιξη στον Πειραιά της πρώτης παγκόσμιας κρουαζιέρας κινέζων τουριστών, παρέθεσε χθες στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά.

Η υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι ένα μεγάλο και ωραίο ταξίδι που θα διαρκέσει 86 ημέρες σε 18 κράτη και 28 συνολικά προορισμούς, η Ελλάδα κατέχει κεντρική θέση και αποτελεί τη μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία τουλάχιστον 1000 κινέζοι τουρίστες θα επισκεφθούν 3 συνολικά προορισμούς (Ηράκλειο, Πειραιάς, Σαντορίνη). Εντυπωσιάστηκαν από την πατρίδα μας με τον ωραίο καιρό και τα όμορφα νησιά μας. Μας είπαν ότι αγαπούν πολύ την Ελλάδα γνωρίζουν τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας».

Όπως τόνισε η κ. Κουντουρά «στόχος μας είναι να ανοίξουμε τη κινεζική τουριστική αγορά και η κυβέρνηση με το υπουργείο Τουρισμού έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές προκειμένου να προσελκύσουμε περισσότερους κινέζους τουρίστες, επενδύσεις, να αναπτύξουμε το εξαγωγικό μας εμπόριο και να διερευνούμε τη  συνεργασία στο πολιτιστικό επίπεδο. Οι κινέζοι ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, νομίζω ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κορυφαίος  προορισμός και να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη».

Σχόλια